Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Regionetwerk  >  Westland-Delfland  >  

Skip Navigation LinksStart

Ondernemers Westland-Delfland

Het tuinbouwgebied Westland-Delfland verandert. De overheid zoekt naar een nieuw evenwicht tussen woningbouw, bedrijvigheid, tuinbouw en recreatie. VNO-NCW Westland-Delfland behartigt hierin de belangen van het bedrijfsleven. In zogenaamde denktanks geven ondernemers en directeuren deze belangenbehartiging vorm.​

Regionieuws
Gezellige borrel op Hoekse strand

​Tussen de felle buien door, weten leden en gasten van VNO-NCW Westland-Delfland op 22 juni hun weg te vinden naar beachclub Rozee in Hoek van Holland om het voorjaar gezellig met elkaar af te sluiten.

lees meer
Vrijdag 23 Juni 2017

​Tussen de felle buien door, weten leden en gasten van VNO-NCW Westland-Delfland hun weg te vinden naar beachclub Rozee in Hoek van Holland. Om het voorjaar gezellig met elkaar af te sluiten, maar ook om van Arne Weverling, tot voor kort wethouder van Westland, te horen hoe zijn eerste ervaringen zijn als Tweede Kamerlid voor de VVD. Arne is woordvoerder economie in zijn fractie. Hij vertelt enthousiast hoe hij zich inwerkt in de onderwerpen door veel te lezen en veel mensen te spreken. En ook hoe hij in een ‘klasje’ wegwijs wordt gemaakt in de vele procedures en mores die gelden in de Tweede Kamer. Hij voelt zich duidelijk als een vis in het water.

Over water gesproken: Reinoud Feenstra van het jonge bedrijf Elemental Water Makers, geeft een korte pitch over de omzetting van zeewater naar zoet water. 4 miljard mensen hebben regelmatig ernstig tekort aan drinkwater. Daarmee is water de meest schaarse grondstof op aarde. Elemental Water Makers produceert tegen lage kosten drinkwater, terwijl alleen gebruik gemaakt wordt van ongelimiteerde bronnen van de zon, zee, aarde en wind. Afgelopen tijd heeft het bedrijf al diverse prijzen gewonnen. Nu dingt Reinoud mee naar de prijs van Nieuwe Held Westland van VNO-NCW Westland-Delfland.

Shirley Schelkens presenteert bovendien BOEM en biedt het eerste exemplaar van BOEM aan aan wethouder Peter Ouwendijk. BOEM staat voor Bedrijfs Onroerendgoed En Meer. Het magazine bevat tal van boeiende artikelen over de regionale markt van onroerend goed.
Beachclub Rozee verwent alle aanwezigen met heerlijke Italiaanse hapjes en met dit alles wordt de strandborrel van VNO-NCW Westland-Delfland ondanks de onverwachte stortregens toch een heel gezellige start van de zomer.

Fotoreportage
Videoimpressie strandborrel

Regionieuws
Welcome to the Green Future

​“Hier beginnen wij vandaag aan morgen. Hoe ziet onze duurzame toekomst eruit?” De eerste bijeenkomst van het  drieluik over transities van VNO-NCW Delft en Rabobank Zuid-Holland Midden is bij Green Village, de proeftuin voor duurzame innovaties op de campus van TU Delft.

lees meer
Woensdag 21 Juni 2017

Door Pieter van der Meulen

In navolging van het succesvolle drieluik van afgelopen jaar  organiseert VNO-NCW Delft samen met andere organisaties  ook in 2017 drie bijeenkomsten  over vernieuwing, transities en de veranderende rol van ondernemers. Bij een zonovergoten TU Delft staat op 15 juni duurzaamheid, vergroening en innovatie centraal. “We hadden niet beter kunnen zitten dan op deze inspirerende plek,” zegt dagvoorzitter Joris Kleinveld, directeur van Auxilium en voorzitter van VNO-NCW Delft. “Dit is een levend lab voor vraagstukken rondom de duurzame transitie,” vult Jaron Weishut, managing director van Green Village, aan. “We maken als samenleving verschillende transities door en dat is een enorme worsteling. Maar we zien onder meer hier dat er constant mooie producten worden ontwikkeld die de transities verder helpen.”

Voor de ruim honderd leden en relaties van VNO-NCW West, die eerst zijn rondgeleid door Green Village, worden drie baanbrekende duurzame innovaties uitgelicht.

PowerWindow
“Het is onze missie om glas als bouwmateriaal energieneutraal te maken en om zelfs via glas energie op te wekken.” Ferdinand Grapperhouse is CEO en medeoprichter van Physee, een bedrijf dat ramen met zonne-energiecellen maakt. Met zijn zogeheten PowerWindow  speelt hij in op het toenemende gebruik van glas in de bouw. Bij Green Village wordt het product getest, maar bij de Rabobank in Eindhoven en vanaf volgende week ook op de Zuidas in Amsterdam zijn PowerWindows  reeds ‘in het echt’ te bewonderen. “Door met pilots te testen kunnen we achterhalen wat de vraag in de markt is. Het product is voortdurend in ontwikkeling.”
Lees hier meer over Physee en PowerWindow

Vitaal kantoor
OfficeVitae focust op gezonde kantoren met vitale medewerkers. Door het verzamelen van data over onder meer temperatuur, luchtvochtigheid, CO2, geluid en de beschikbaarheid van gezond voedsel verbetert Office Vitae de gezondheidsomstandigheden op het werk. “We maken gebruik van een combinatie van objectieve data, maar vooral ook subjectieve data van gebruikers,” vertelt Tako Werts, CEO van OfficeVitae. “Gebruikers krijgen real time inzicht in de condities op het kantoor en de gevolgen daarvan voor hun eigen vitaliteit. Denk aan een bureau dat je omhoog duwt als je te lang hebt gezeten. Bovendien onderzoeken we of de energie van bewegende mensen kan bijdragen aan een lager energieverbruik in een gebouw.”
Lees hier meer over OfficeVitae

Hardt hyperloop
Begin 2017 deed Delft Hyperloop mee aan de SpaceX Challenge, een competitie uitgeschreven door Elon Musk, eigenaar van onder meer SpaceX en het elektrische automerk Tesla. “Met een team studenten uit Delft hebben wij de Hyperloop-uitdaging gewonnen,” vertelt Tim Houter vol trots. Inmiddels is Houter CEO van Hardt Global Mobility, het bedrijf dat de Delft Hyperloop verder ontwikkelt. “Een hyperloop is een transportsysteem bestaande uit vacuümbuizen waardoor capsules met hoge snelheid mensen en ook vracht  vervoeren. Met deze methode kan je binnen enkele tientallen minuten van Amsterdam naar Parijs reizen. We willen in 2021 een proeftraject tussen twee steden in Nederland hebben gerealiseerd. Dan begint de lol pas echt!”
Lees hier meer over Hardt Global Mobility
Lees hier wat een hyperloop is.

Waterstof als primaire energiebron
“We zien hier verschillende fantastische voorbeelden van inventieve duurzame innovaties,” zegt Ad van Dijk, hoogleraar Future Energy Systems aan de TU Delft. “Alles wat hier gebeurt draagt bij aan minder uitstoot en een duurzame toekomst. De transitie is overal ter wereld zichtbaar. De investeringen in groene energie zijn veel hoger dan die in fossiele energie, terwijl de olieprijs erg laag is. Dat komt omdat groene energie nu de goedkoopste manier is om energie op te wekken. Maar Nederland moet nog veel meer doen. In vergelijking met bijvoorbeeld Duitsland en Japan spelen we veel te weinig in op de duurzame toekomst. Noord-Nederland is uniek gepositioneerd voor groene waterstof. We kunnen het bestaande gasnetwerk gebruiken als infrastructuur voor waterstofdistributie. Groene waterstof heeft talloze toepassingen op verschillende markten, met als belangrijkste in de chemie en op het gebied van mobiliteit. Het is de duurzame energievoorziening van morgen.”

​Fotoreportage

Regionieuws
Westland Talent Award

​Een twintigtal bedrijven, kennisinstellingen, brancheverenigingen zoals VNO-NCW West, en de gemeente Westland gaan zich de komende tijd inspannen om te komen tot een Westland Talent Academy (WTA), een hotspot van kennis van young professionals die nu werkzaam zijn bij topbedrijven in Westland.

lees meer
Donderdag 1 Juni 2017

​Een twintigtal bedrijven, kennisinstellingen, brancheverenigingen zoals VNO-NCW West, en de gemeente Westland gaan zich de komende tijd inspannen om te komen tot een Westland Talent Academy (WTA), een hotspot van kennis van young professionals die nu werkzaam zijn bij topbedrijven in Westland. Het WTA zorgt voor een smeltkroes van kennis, innovatie en techniek vanuit verschillende disciplines die verbonden worden onder de paraplu van tuinbouwbedrijven en de gemeente. Tijdens een bijeenkomst bij Rijk Zwaan in De Lier op 18 mei hebben zij symbolisch een zaadje in de aarde geplant, met als doel talent te kunnen oogsten om de tuinbouw toekomstbestendig te maken.

Werelduitdagingen
Initiatiefnemers zijn de gemeente Westland en ondernemer Mart Valstar van de Best Fresh Group, die de  internationale toppositie van het tuinbouwcluster wil behouden en verder wil uitbreiden. Het tuinbouwcluster heeft alles  in zich om die positie in te nemen, mits het cluster nu gaat investeren om talent te borgen en te verzilveren. De komende jaren groeit een groot aantal steden in de wereld met een enorme snelheid, vooral in Aziatische en Afrikaanse landen. Voedselveiligheid- en zekerheid worden de uitdagingen van de toekomst voor die snel groeiende steden. De individueel opererende bedrijven in de greenport komen wel op deelgebieden met oplossingen, zoals kassenbouw, klimaattechnologie of veredeling, maar bieden onvoldoende een totaalconcept voor deze steden. "Door talent van verschillende bedrijven met verschillende disciplines samen te brengen en cross-overs te realiseren, kom je tot nieuwe verrassende oplossingen en ideeën. Dat is de start van innovatie”, aldus ondernemer Mart Valstar.

Investeren in nieuwe generatie
Het concept van de Westland Talent Academy is vormgegeven met drie jonge ondernemers die aan de wieg stonden van een succesvol start-up concept in Utrecht en zo meer kruisbestuiving tussen bedrijven, start-ups en young professonials hebben gerealiseerd. De Westland Talent Academy bevat de volgende drie onderdelen: een ‘entrepeneurship development programma’, waarbij 15-25 jonge talenten van Westlandse en internationale bedrijven met elkaar gaan werken aan een business case, een start-up programma en een scout programma. Op deze manier kan de tuinbouwsector meer talent aantrekken en behouden, concrete innovaties tot stand brengen en nieuwe bedrijvigheid aantrekken. Burgemeester Sjaak van der Tak deed tijdens de bijeenkomst ook een appèl op het Westlandse bedrijfsleven. Hij gaf de aanwezigen mee:” De toekomst van Westland moeten we zoeken bij de nieuwe generatie. De generatie die anders denkt en is opgegroeid met de deeleconomie en de digitale wereld. Dus in die generatie moeten we in investeren en daar hebben we elkaar hard voor nodig."

da7234c3-2d81-4c98-aa9b-d9d7716cf831
Nieuwe leden
Ardie (A.M.) Westdijk
MONSTER|Club voor Bedrijven Monster-Poeldijk
Marco (M.) Visser
MAASDIJK|Handelsonderneming Revaho B.V.
Social Media
Dáárom ben ik lid!
"VNO-NCW Westland-Delfland vervult een belangrijke verbindende rol met name in Greenport Westland Oostland."

Annie Beekenkamp
Directeur Beekenkamp Beheer Maasdijk
Dáárom ben ik lid!
"Als ondernemer is het heel leuk en inspirerend om andere ondernemers te ontmoeten."

Antoinette Dijkhuizen
Eigenaar 4you Accountancy
Dáárom ben ik lid!
"VNO-NCW Westland-Delfland heeft een goede adviesrol bij het aanbestedingsbeleid van de Gemeente gehad."

Arjo Riedijk
DGA Weboma en voorzitter Bouwend Haaglanden
Dáárom ben ik lid!
"Via VNO NCW neem ik deel aan de ondernemerstafel, het is interessant om met DGA’s uit andere sectoren te discussiëren. "

Eduard ter Laak
Chief executive officer Ter Laak Orchids
Dáárom ben ik lid!
"Ik zie positieve ontwikkelingen in het Westland. De manier waarop we hier samenwerken, verdient een groot compliment."

Eric de Winter
Directeur De Winter Logistics
Dáárom ben ik lid!
"Ondernemers hebben vaak dezelfde vragen en wensen"

Gilbert van der Meer
Mede-eigenaar en directielid Van der MeerGroup
Dáárom ben ik lid!
"Voor mij is VNO-NCW hét netwerk om kennis over het ondernemerschap te delen."

Léon Gardien
Directeur Gardien Bedrijfsfysiotherapie
Dáárom ben ik lid!
"Voor mij is VNO-NCW echt een lobbyorganisatie"

Marck Hagen
Eigenaar Wuvio Chemicals
Dáárom ben ik lid!
"Als werkgever heb je een maatschappelijke verantwoordelijkheid naar je omgeving."

Mart Valstar
DGA Best Fresh Group
Dáárom ben ik lid!
"Leren van elkaar"

Martijn van Andel
Secretaris van Jong Management Westland
Dáárom ben ik lid!
"Krachtige logistieke keten maakt het verschil"

Shawn Harris
Oprichter en CEO van Nature’s Pride
Dáárom ben ik lid!
"Waardevol om deel te nemen aan de bestuursvergaderingen"

Steffie Michels
Notaris Westland Partners en voorzitter CBMP
Dáárom ben ik lid!
"In vertrouwelijkheid sparren met collega-ondernemers"

Sylvia Grootscholten
Directeur-eigenaar van Uniglobe Westland
Dáárom ben ik lid!
"Ik ervaar VNO-NCW Westland-Delfland als een actieve en ter zake kundige belangenbehartiger. "

Theo Duijvestijn
Wethouder Gemeente Westland

 Partners

 Nieuwe Heldenprijs 2017

170623 Nieuwe helden Westland.jpg