Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Regionetwerk  >  Westland-Delfland  >  

Skip Navigation LinksStart

Ondernemers Westland-Delfland

Het tuinbouwgebied Westland-Delfland verandert. De overheid zoekt naar een nieuw evenwicht tussen woningbouw, bedrijvigheid, tuinbouw en recreatie. VNO-NCW Westland-Delfland behartigt hierin de belangen van het bedrijfsleven. In zogenaamde denktanks geven ondernemers en directeuren deze belangenbehartiging vorm.​

Regionieuws
Ervaringen meldpunt Banenplan

VNO-NCW en MKB-Nederland hebben samen met LTO een Ervaringmeldpunt in het leven geroepen voor werkgevers die werk maken van de Banenafspraak om 100.000 werkplekken te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. 

lees meer
Donderdag 10 Augustus 2017

​VNO-NCW en MKB-Nederland hebben samen met LTO een Ervaringenmeldpunt in het leven geroepen voor werkgevers die werk maken van de Banenafspraak om 100.000 werkplekken te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. Werkgevers kunnen daar terecht met hun ervaringen en suggesties voor verbeteringen.

Al aangepast
In de afgelopen periode zijn dankzij feedback van werkgevers al regelingen en wetgeving met betrekking tot de Banenafspraak aangepast. VNO-NCW en MKB-Nederland zijn daarover voortdurend in gesprek met onder meer het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, UWV en de gemeenten.

Uitwerking in de praktijk
De ondernemingsorganisaties zijn benieuwd naar de ervaringen van werkgevers met onder andere de uitwerking van regels in de praktijk, het vinden van kandidaten, de begeleiding, de financiering en aanbesteding. Meldingen kunnen desgewenst worden geanonimiseerd. Werkgevers kunnen ook een gesprek aanvragen met een van de 'aanjagers' van het 100.000-project. Als dat nodig is, kunnen zij helpen een bestaand traject vlottrekken.

 
Het Ervaringenmeldpunt is telefonisch (088-888 66 87) bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 16.30 uur.
Regionieuws
Eerste cijfers Banenafspraak 2017 bekend

​Het UWV heeft de Trendrapportage Banenafspraak over het eerste kwartaal van 2017 gepubliceerd. Het aantal banen voor mensen met een arbeidsbeperking blijft groeien. Desondanks blijven inspanningen nodig om de komende periode banen te realiseren.​
lees meer
Donderdag 3 Augustus 2017

​Het UWV heeft de Trendrapportage Banenafspraak over het eerste kwartaal van 2017 gepubliceerd. Deze trendrapportage bevat de stand van zaken over het aantal gerealiseerde banen voor mensen met een arbeidsbeperking per 31 maart 2017, zoals bekend in de arbeidsmarktregio’s. De trendrapportage is een momentopname en geen officiële telling, die wordt eens per jaar bekendgemaakt. Bekijk hier de officiële cijfers over 2016. 

Positieve trend zet zich voort
Uit de trendrapportage blijkt dat het aantal banen voor mensen met een arbeidsbeperking nog steeds stijgt. Het aandeel uitzendbanen en detacheringen wordt daarbij wat kleiner, het aandeel dienstverbanden rechtstreeks bij werkgevers iets groter. Ook volgens de cijfers van de trendrapportage eerste kwartaal 2017 is de marktsector goed op weg om de eerstvolgende doelstelling, 23.000 banen eind 2017, te halen. Om die banen daadwerkelijk te realiseren zullen in het komende half  jaar nog de nodige inspanningen vereist zijn.

Voorwaarden op orde
Het spreekt voor zich dat de voorwaarden voor werkgevers op orde moeten zijn om de doelstelling te kunnen halen. Dan gaat het bijvoorbeeld om werkgeversdienstverlening en transparantie in het aanbod van kandidaten. Uit de peiling van UWV blijkt bijvoorbeeld opnieuw dat veel gemeenten achterblijven in het aanmaken van profielen van kandidaten. Vanuit VNO-NCW, MKB Nederland en LTO Nederland, initiatiefnemers van Op naar de 100.000 banen, blijven we voor deze transparantie, de werkgeversdienstverlening en de eenduidige inzet van regelingen en ondersteuning zowel landelijk als regionaal aandacht vragen.​

Regionieuws
Gezellige borrel op Hoekse strand

​Tussen de felle buien door, weten leden en gasten van VNO-NCW Westland-Delfland op 22 juni hun weg te vinden naar beachclub Rozee in Hoek van Holland om het voorjaar gezellig met elkaar af te sluiten.

lees meer
Vrijdag 23 Juni 2017

​Tussen de felle buien door, weten leden en gasten van VNO-NCW Westland-Delfland hun weg te vinden naar beachclub Rozee in Hoek van Holland. Om het voorjaar gezellig met elkaar af te sluiten, maar ook om van Arne Weverling, tot voor kort wethouder van Westland, te horen hoe zijn eerste ervaringen zijn als Tweede Kamerlid voor de VVD. Arne is woordvoerder economie in zijn fractie. Hij vertelt enthousiast hoe hij zich inwerkt in de onderwerpen door veel te lezen en veel mensen te spreken. En ook hoe hij in een ‘klasje’ wegwijs wordt gemaakt in de vele procedures en mores die gelden in de Tweede Kamer. Hij voelt zich duidelijk als een vis in het water.

Over water gesproken: Reinoud Feenstra van het jonge bedrijf Elemental Water Makers, geeft een korte pitch over de omzetting van zeewater naar zoet water. 4 miljard mensen hebben regelmatig ernstig tekort aan drinkwater. Daarmee is water de meest schaarse grondstof op aarde. Elemental Water Makers produceert tegen lage kosten drinkwater, terwijl alleen gebruik gemaakt wordt van ongelimiteerde bronnen van de zon, zee, aarde en wind. Afgelopen tijd heeft het bedrijf al diverse prijzen gewonnen. Nu dingt Reinoud mee naar de prijs van Nieuwe Held Westland van VNO-NCW Westland-Delfland.

Shirley Schelkens presenteert bovendien BOEM en biedt het eerste exemplaar van BOEM aan aan wethouder Peter Ouwendijk. BOEM staat voor Bedrijfs Onroerendgoed En Meer. Het magazine bevat tal van boeiende artikelen over de regionale markt van onroerend goed.
Beachclub Rozee verwent alle aanwezigen met heerlijke Italiaanse hapjes en met dit alles wordt de strandborrel van VNO-NCW Westland-Delfland ondanks de onverwachte stortregens toch een heel gezellige start van de zomer.

Fotoreportage
Videoimpressie strandborrel

36b175cd-4d07-4361-a78b-eea92a3cdfc0
Nieuwe leden
drs. Fred (F.N.M.) van Heyningen
MAASDIJK|Nature's Pride BV
Ardie (A.M.) Westdijk
MONSTER|Club voor Bedrijven Monster-Poeldijk
Social Media
Dáárom ben ik lid!
"VNO-NCW Westland-Delfland vervult een belangrijke verbindende rol met name in Greenport Westland Oostland."

Annie Beekenkamp
Directeur Beekenkamp Beheer Maasdijk
Dáárom ben ik lid!
"Als ondernemer is het heel leuk en inspirerend om andere ondernemers te ontmoeten."

Antoinette Dijkhuizen
Eigenaar 4you Accountancy
Dáárom ben ik lid!
"VNO-NCW Westland-Delfland heeft een goede adviesrol bij het aanbestedingsbeleid van de Gemeente gehad."

Arjo Riedijk
DGA Weboma en voorzitter Bouwend Haaglanden
Dáárom ben ik lid!
"Via VNO NCW neem ik deel aan de ondernemerstafel, het is interessant om met DGA’s uit andere sectoren te discussiëren. "

Eduard ter Laak
Chief executive officer Ter Laak Orchids
Dáárom ben ik lid!
"Ik zie positieve ontwikkelingen in het Westland. De manier waarop we hier samenwerken, verdient een groot compliment."

Eric de Winter
Directeur De Winter Logistics
Dáárom ben ik lid!
"Ondernemers hebben vaak dezelfde vragen en wensen"

Gilbert van der Meer
Mede-eigenaar en directielid Van der MeerGroup
Dáárom ben ik lid!
"Voor mij is VNO-NCW hét netwerk om kennis over het ondernemerschap te delen."

Léon Gardien
Directeur Gardien Bedrijfsfysiotherapie
Dáárom ben ik lid!
"Voor mij is VNO-NCW echt een lobbyorganisatie"

Marck Hagen
Eigenaar Wuvio Chemicals
Dáárom ben ik lid!
"Als werkgever heb je een maatschappelijke verantwoordelijkheid naar je omgeving."

Mart Valstar
DGA Best Fresh Group
Dáárom ben ik lid!
"Leren van elkaar"

Martijn van Andel
Secretaris van Jong Management Westland
Dáárom ben ik lid!
"Krachtige logistieke keten maakt het verschil"

Shawn Harris
Oprichter en CEO van Nature’s Pride
Dáárom ben ik lid!
"Waardevol om deel te nemen aan de bestuursvergaderingen"

Steffie Michels
Notaris Westland Partners en voorzitter CBMP
Dáárom ben ik lid!
"In vertrouwelijkheid sparren met collega-ondernemers"

Sylvia Grootscholten
Directeur-eigenaar van Uniglobe Westland
Dáárom ben ik lid!
"Ik ervaar VNO-NCW Westland-Delfland als een actieve en ter zake kundige belangenbehartiger. "

Theo Duijvestijn
Wethouder Gemeente Westland

 Partners

 Nieuwe Heldenprijs 2017

170623 Nieuwe helden Westland.jpg