Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Regionetwerk  >  Regio Rotterdam  >  

Skip Navigation LinksStart

Van en door ondernemers

​VNO-NCW Regio Rotterdam is dé invloedrijkste regionale netwerkorganisatie voor ondernemers. Hand in hand betekent voor ons synergie en creativiteit door samenwerking, vooral ook samenwerking tussen leden uit verschillende bedrijfstakken.

Regionieuws
Widget Brain Nieuwe Held 2018

​Widget Brain is op 20 november uitgeroepen tot Nieuwe Held in de regio Rotterdam. Tijdens de bijeenkomst van VNO-NCW regio Rotterdam en Kunsthal Zakenkring heeft het softwarebedrijf de prijs in ontvangst genomen.

lees meer
Woensdag 21 November 2018

Widget Brain is op 20 november uitgeroepen tot Nieuwe Held in de regio Rotterdam. Tijdens de bijeenkomst van VNO-NCW regio Rotterdam en Kunsthal Zakenkring heeft het softwarebedrijf de prijs in ontvangst genomen.

Widget Brain onderscheidt zich door kunstmatige intelligentie toegankelijk te maken voor de massa. Bedrijven kunnen hun operaties autonoom maken en verbeteren via ALFA (The Algorithm Factory), het platform van Widget Brain. Op dit platform kunnen algoritmes zelfstandig beslissingen maken en processen zonder tussenkomst van mensen laten verlopen. Widget Brain heeft in korte tijd een indrukwekkende internationale klantenkring opgebouwd. De top vijf grootste fastfoodketens ter wereld gebruikt Widget Brain om de personeelsplanning beter te managen. Het bedrijf heeft een enorme groeipotentie, wereldwijd en in Rotterdam.
De diversiteit van de finalisten maakte de uitverkiezing moeilijk. Travis en FiberCore, de twee andere finalisten, zijn in hun branche, lokaal en internationaal, absolute winnaars. Met de Travis Translater kunnen 65 talen vertaald worden in spraak en 40 talen in tekst worden vertaald. De sociale impact van Travis is door het wegnemen van taalbarrières ontzettend groot.
FiberCore heeft een disruptieve, gepatenteerde technologie op de markt gebracht waarmee zwaar te belasten constructies, zoals bruggen, sluisdeuren en scheepsdekken, kunnen worden ontworpen en gemaakt van glasvezel in plaats van staal, beton of hout. De jury omschrijft FiberCore als een bedrijf waar we als land en regio trots op mogen zijn, zeker vanwege het vermogen in te breken in een zeer traditionele markt.

Sinds 2013 organiseert VNO-NCW Regio Rotterdam ieder jaar de Nieuwe Helden-verkiezing. Hiermee krijgen de winnaars een podium, zodat zij anderen kunnen inspireren met hun visie, passie en excellent ondernemerschap. De Nieuwe Helden zijn de vernieuwers en versnellers in het bedrijfsleven.

Foto: Mirjam Lems
Fotobijschrift: Nieuwe Held 2018 Widget Brain

Regionieuws
Veerkracht en vitaliteit

​Duurzame inzetbaarheid. Daarover spreekt Marloes Michon, vice-president Human Resources Shell NL & Benelux/France Operations, op de bijeenkomst van HRM Expert Netwerk van VNO-NCW Regio Rotterdam. Haar bedrijf motiveert medewerkers om zelf de regie in handen te nemen onder de naam: Own Your Future.

lees meer
Maandag 19 November 2018

​Merijn van Grieken/ Van Grieken Tekst

Duurzame inzetbaarheid wordt steeds belangrijker voor organisaties en personeel. Een duurzaam inzetbare medewerker is vitaal, productief en gemotiveerd, een werkend leven lang. Daarom is Shell vorig jaar begonnen met het programma Own Your Future dat medewerkers motiveert om zelf de regie in handen te nemen.

De veranderingen die op het bedrijf afkomen zijn groot. De multinational met 60.000 medewerkers in 70 landen en 30 miljoen klanten verkeert in een ‘massieve transformatie’, een totale wending van het energiesysteem. “We moeten ons bedrijf draaien naar een ander soort energiebedrijf, door meer en schonere energieoplossingen te bieden. Tegelijkertijd neemt wereldwijd de vraag naar energie toe en moeten we winstgevend blijven om die draai te kunnen maken”, schetst Michon.

In- en externe marktwaarde
De druk op de medewerkers is door alle veranderingen groot. Mensen komen jing binnen en werken vaak hun hele loopbaan bij Shell. Toch leefde sustainable employability niet echt. “Daarom hebben we het vorig jaar nieuw leven ingeblazen. Doorgaans gaan mensen pas nadenken over hun in- en externe marktwaarde, over hun inzet, plezier en passie op een pijnlijk moment in hun loopbaan: bij ontevredenheid of boventalligheid. Dat moest anders”, aldus Marloes Michon, vice-president Human Resources NL & Benelux/France Operations van Shell.

Own Your Future richt zich naast de gebruikelijke regelingen zoals zwangerschap- en ouderschapsverlof op vier thema’s: Fit & Weerbaarheid (gezond gewicht, stoppen met roken een coach); Motivatie & Waarde (dialoog aangaan met lijnmanager); Juiste baan & vaardigheden; Bewustzijn eigen mogelijkheden (careerscan, Linkedin training, pensioen awareness workshop). Er zijn ook Own Your Future events waar het twee dagen alleen om het welzijn van de medewerker draait.

Holistisch kijken
Volgens Michon is het nadenken over inzetbaarheid een continu proces en is het niet bedoeld om mensen naar buiten praten. “Integendeel. We willen juist mensen aan ons binden. Maar we proberen mensen wel holistisch te laten kijken naar vragen als: Wat heb je nodig? Hoe kun je groeien? Hoe blijf je vitaal? Ben je in control over je loopbaan? Wat is je in- en externe marktwaarde? Als je goed in je vel zit, voeg je waarde toe om ook in veranderende situaties te blijven performen. Doe je dat nooit, dan komt boventalligheid hard binnen”, zegt Michon.

“Vroeger zou dit alles soft zijn, maar nu niet. Je ziet dat jongere werknemers dat ook van ons vragen”, aldus Michon. Dat er meer aandacht moet komen voor vitaliteit weet ook nieuw lid van VNO-NCW Regio Rotterdam, Mirjam Rademaker van YISC. “Het aantal mensen met een burn-out groeit. De factor chronische stress is groot. Krijg als bedrijf inzicht in de vraag: wat geeft energie en wat slurpt energie”, zegt Rademaker. Volgens haar is een van de succesfactoren van vooruitgang en verandering het vergroten van de veerkracht en vitaliteit van medewerkers.

Fotoreportage

Regionieuws
IT Campus Rotterdam als vliegwiel

​Rotterdam is een unieke samenwerking rijker. De komst van IT Campus Rotterdam zegt alles over de urgentie van digitalisering en het versterken van de IT-arbeidsmarkt.

lees meer
Donderdag 1 November 2018

Rotterdam is een unieke samenwerking rijker. De komst van IT Campus Rotterdam zegt alles over de urgentie van digitalisering en het versterken van de IT-arbeidsmarkt.

Door: Merijn van Grieken/ Van Grieken Tekst

Een ouderwets visitekaartje is niet aan IT Campus Rotterdam besteed. “We hebben een levend visitekaartje gemaakt”, zegt ontwikkelaar Daney Timmers van VR-Software. “Scan het kaartje met een app op je telefoon en het logo van de campus verschijnt in 3D, het adres wordt een visual op Google Maps en de icoontjes voor bellen, mailen en appen zweven over je scherm.”

Iets verderop staat een schaalmodel van een auto. Student Maarten van de nieuwe minor Future Mobility die de Hogeschool Rotterdam met de campus heeft georganiseerd, vertelt enthousiast over het ontwerp. Samen met anderen ontwikkelt hij een zelfrijdend voertuig met sensoren. Ook de VR-bril trekt de aandacht. Als je die opzet, waan je je even in de metaalindustrie. Jongeren beleven de omgeving, zien hoe het zou zijn om bijvoorbeeld in de metaalindustrie te werken en kunnen daardoor tot meer realistische studiekeuzes komen.

Digitalisering
Het is een greep aan technologische voorbeelden die wordt getoond bij de opening van IT Campus Rotterdam. Met een slag op de gong, opent wethouder Said Kasmi (onderwijs) op 29 oktober het nieuwe IT-platform aan de Scheepsbouwweg op de RDM. De locatie is niet toevallig: het RDM-terrein is een uitvalsbasis waar bedrijven, studenten en onderzoekers werken aan technische en innovatieve projecten om de haven slimmer te maken.
“De afgelopen decennia is technologie ons leven binnengedrongen. Digitalisering raakt alles en iedereen. Er is een grote vraag naar IT-competenties in de stad. Ik ben blij met de komst van IT Campus Rotterdam, een plek waar bedrijfsleven en onderwijs nauw samenwerken, als digitaal platform en een fysieke plek voor verschillende opleidingen”, zegt wethouder Kasmi. De gemeente heeft de campus opgenomen in het coalitieakkoord en draagt 300.000 euro per jaar bij.

Van ons allemaal
Uniek noemt Ron Kooren, voorzitter stuurgroep IT Campus Rotterdam, de brede samenwerking tussen scholen (primair tot en met hbo), overheid, het bedrijfsleven zoals Havenbedrijf Rotterdam, Rotterdam Partners en werkgeversorganisatie VNO-NCW Regio Rotterdam. “De campus is van ons allemaal. Nog geen jaar geleden lag er een idee en vandaag openen we onze deuren. Die voortvarendheid kan alleen in Rotterdam.”
De campus moet het aantal studenten op computer gerelateerde opleidingen in Rotterdam verdubbelen van 4.000 naar 8.000. Ook wil het 50.000 kinderen in het primair onderwijs kennis laten maken met IT en technologie en hun digitale vaardigheden versterken. “De campus richt zich niet alleen op een hogere instroom en nieuwe opleidingen, maar moet ook als vliegwiel fungeren voor nieuwe oplossingsrichtingen en netwerken”, aldus Kooren.

Historisch moment
De ambitie van de campus vraagt om een totaalpakket aan investeringen van 100 miljoen voor de komende 10 jaar. Volgens Kooren zijn er al grote toezeggingen gedaan. Diederik van Dommelen, voorzitter VNO-NCW Regio Rotterdam, hoopt dat bedrijven - nu de campus er is - hun verantwoordelijkheid nemen en betrokken raken bij de campus. “Het is een historisch moment. Over een paar jaar staat er een fantastisch instituut waar de stad en het bedrijfsleven van profiteert. Dan hoop ik dat we zeggen: Het is ooit hier begonnen.”

Fotoreportage

9f3f8234-b02f-432e-a36b-0e61750d268e
Nieuwe leden
Albeda College
ROTTERDAM
IN10
ROTTERDAM
Social Media
Dáárom ben ik lid!
"’Energie, dynamiek en vooral de mensen zijn de redenen dat wij ons helemaal thuis voelen bij VNO-NCW Regio Rotterdam."

Sacha Boulogne
Partner AppStudio
Dáárom ben ik lid!
"VNO-NCW West en VNO-NCW landelijk voeren een gerichte lobby voor de belangen van directeuren-grootaandeelhouders (dga’s)."

Richard Jongste
Directeur-eigenaar Maasmond, vastgoedzorg en projectinrichting
Dáárom ben ik lid!
"Zorgpower Rotterdam is een platform waar bestuurders en directeuren uit zowel het bedrijfsleven als de zorg elkaar ontmoeten."

Joke Boonstra
Lid Raad van Bestuur Erasmus MC
Dáárom ben ik lid!
"Sinds 2004 ben ik lid van VNO-NCW Rotterdam. Ik bezoek niet alleen de bijeenkomsten in mijn regio, maar ook die in Den Haag en Westland."

Johan Krijgsman
DGA Waal, woningbouwer, Vlaardingen
Dáárom ben ik lid!
"Meer diversiteit aan leden"

Fauzia Mahomed Radja
Directeur FM Consultancy

 Partners

 Video

thumb eindejaarsfilm 2017 met afspeelknop.jpg
Eindejaarsfilm 2017