Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Regionetwerk  >  Regio Rotterdam  >  

Skip Navigation LinksStart

Van en door ondernemers

​VNO-NCW Regio Rotterdam is dé invloedrijkste regionale netwerkorganisatie voor ondernemers. Hand in hand betekent voor ons synergie en creativiteit door samenwerking, vooral ook samenwerking tussen leden uit verschillende bedrijfstakken.

Regionieuws
Groene matches op receptie

​“Wij willen de hele tuinbouwketen écht groen maken!” Vol ambitie wordt in de Malietoren in Den Haag het nieuwe jaar ingeluid tijdens de nieuwjaarsreceptie van VNO-NCW West. Terugblikkend op 2017, maar vooral vooruitkijkend naar een ondernemend nieuw jaar, met circulariteit als overkoepelend thema.

lees meer
Vrijdag 12 Januari 2018
“Wij willen de hele tuinbouwketen écht groen maken!” Vol ambitie wordt in de Malietoren in Den Haag het nieuwe jaar ingeluid tijdens de nieuwjaarsreceptie van VNO-NCW West. Terugblikkend op 2017, maar vooral vooruitkijkend naar een ondernemend nieuw jaar, met circulariteit als overkoepelend thema.

Door Pieter van der Meulen

“Schiphol mag absoluut niet op slot! Samen met de nieuwe minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen gaan wij in de Omgevingsraad Schiphol lobbyen voor een sterke en duurzame mainport.” Met een van de lobbyonderwerpen van VNO-NCW West heet René Klawer, voorzitter van VNO-NCW West, de ruim 350 aanwezige ondernemers welkom. “Ook in 2018 blijven we krachtig lobby voeren. De afgelopen tijd is hard gewerkt aan een woningbouwvisie. Regie van de provincie is hard nodig om de woningbouw de komende jaren in goede banen te leiden. Voordat er wordt gebouwd, eerst de mobiliteit op orde. Eerst bewegen, dan bouwen!” Ook wijst Klawer op de aankomende gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. De tien regio’s van VNO-NCW West hebben verkiezingsmanifesten opgesteld waarin de specifieke per gebied staan beschreven. 
Lees meer over de verkiezingen en de verkiezingsmanifesten.
Lees meer​ over de lobbyprojecten van VNO-NCW West.

Groene Groeiers
Yousef Yousef, directeur-eigenaar van LG Sonic en voorzitter van het netwerk Groene Groeiers, ziet in 2018 een grote rol voor ondernemers in het oplossen van  grote vraagstukken voor Nederland. “De energietransitie, voorkomen dat grondstoffen uitgeput raken, behoud en verbetering van waterkwaliteit en -kwantiteit.  Zomaar een greep uit de uitdagingen die ons  komend jaar allemaal bezighouden. Om deze uitdagingen samen tegemoet te treden is het netwerk Groene Groeiers in het leven geroepen. Wij koppelen grote bedrijven aan sterke groeiers die elkaar verder helpen met hun circulaire doelstellingen. Heb je ook een uitdaging of wil je een bijdrage leveren? Word ook Groene Groeier!”

Matches
Twee koppels van ondernemers illustreren  de kracht van het netwerk. Wridzer Bakker heeft als CEO van Plastics een nieuw bioplastic uitgevonden. “Je hoort veel over de plastic soep. Wij bieden een alternatief dat milieuvriendelijk is, niet brandbaar en dus geen giftige stoffen verspreidt.” De zoektocht van Bakker naar partners bracht hem bij WP Trading, een Westlands bedrijf dat de plastic plantenpotten wil vervangen door papieren biologisch afbreekbare potjes. Om te voorkomen dat het papier door de natte potgrond verpulvert, krijgen de potjes een bioplastic laag van Plastics. Een perfecte match. “Wij willen de hele tuinbouwketen écht groen maken,” zegt Berber Vos, industrieel Design Engineer bij WP Trading. 

Triboo
Ook Marc van der Heijden, directeur van Everuse en oprichter van TRIBOO, is succesvol gematcht binnen de Groene Groeiers-community. Van het afval van de papier- en kartonindustrie maakt Everuse isolatiemateriaal, honderd procent circulair. Er is veel vraag naar. Op 22 januari komt Z.K.H. Koning Willem Alexander de nieuwe fabriek in Sneek openen. TRIBOO is in het leven geroepen om bedrijven te helpen met hun circulaire inrichting. “We geven een nieuwe bestemming aan oude producten,” vertelt Van der Heijden. “Grondstoffen kunnen we eindeloos hergebruiken. We gaan  voor een nieuwe toekomst waarin we waarde bewaren voor de nieuwe generatie. ” Van der Heijden werkt samen Eric van Schie, financieel directeur bij Sweco Nederland. “Wij hebben het grootste ingenieursbureau van Europa. Ook bij ons wordt duurzaamheid steeds belangrijker. We kunnen onze economie en maatschappij niet in één keer veranderen, maar in je hoofd kan wel de knop om. Als we dat allemaal doen, zitten we op de goede weg.”

Word ook lid van het de netwerk Groene Groeiers! De community bestaat uit ruim honderd groene ondernemers en blijft groeien. Kijk hier voor meer informatie. 


Regionieuws
Manifest: Next level Rotterdam

​Tijdens de Eindejaarsbijeenkomst in het stadhuis presenteerde VNO-NCW Regio Rotterdam in aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezing het manifest voor de economie van Rotterdam: Next level Rotterdam.

lees meer
Dinsdag 19 December 2017

​Tijdens de Eindejaarsbijeenkomst in het stadhuis presenteerde VNO-NCW Regio Rotterdam in aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezing het manifest voor de economie van Rotterdam: Next level Rotterdam.

Door Merijn van Grieken/ Van Grieken Tekst

In Rotterdam gebeurt het. Hier moet je zijn. Hier begint de toekomst. ‘Vriend en vijand zijn het erover eens dat Rotterdam een schwung, een vibe, te pakken heeft die aanstekelijk is en dat merken ze tot ver over de grens’, zegt burgemeester Ahmed Aboutaleb in de Burgerzaal. Hij zou ‘de halve wereld’ kunnen afreizen om ‘het verhaal van Rotterdam’ te vertellen.

Enorm potentieel
Wat is dat verhaal? De toekomst van de stad zoals Aboutaleb hem ziet, is vergelijkbaar met de visie van VNO-NCW Regio Rotterdam: De regio is een ondernemend internationaal gebied met een enorm potentieel. ‘Om ook in de next economy een voortrekkersrol te spelen kunnen de ambities in onderwijs en aansluiting op de arbeidsmarkt en het leefklimaat niet groot genoeg zijn’, zegt Diederik van Dommelen, voorzitter van VNO-NCW Rotterdam die het manifest presenteerde.

Flow vasthouden
VNO-NCW roept het nieuwe college op om in haar beleid en besluiten de komende jaren alles te doen om ‘de flow vast te houden’ en ‘in te zetten op nieuwe ontwikkelingen’. De noodzaak tot transitie naar de next economy - waar Aboutaleb in zijn toespraak ook op hamert en van droomt - en de gunstige economische omstandigheden maken dit hét moment voor Rotterdam om serieus te investeren in IT Onderwijs (in augustus 2018 wordt de IT Campus geopend), ambitieus bouwen, slimme zorg, cultuur overal, duurzaam bereikbaar, circulaire economie en urban food.

Verbinden en verdichten
‘We willen alles en iedereen met elkaar verbinden. Verdichten is een belangrijke term voor de toekomst van de stad. Het betekent leefbaarheid en prettig wonen en economische kansen in één’, aldus Van Dommelen. De overheid zou een faciliterende en stimulerende rol moeten pakken en zich richten op de zeven punten, vindt VNO-NCW Regio Rotterdam.

‘Ik heb geen glazen bol, maar dromen mag altijd. En naast het hopen kun je plannen. Aan het einde van de optelsom van hopen, plannen en je best doen, kom je weer een stapje verder voor de stad’, zegt Aboutaleb.

De Nieuwe Held 2017: Beequip
Niet eerder schreef oprichter Joris Linders zijn startup Beequip zich in voor een wedstrijd. ‘En bij de eerste inschrijving is het meteen raak’, lacht Linders omringd door collega’s en zijn medestrijders Daan, Progress Biotech en Intermax.
Beequip blijkt dit jaar de Rotterdamse vernieuwer met onvervalst Rotterdams dna, vindt de jury. Het bedrijf is een nieuwe financier van zwaar materieel (equipment) voor de bouw, infra en logistieke sector. ‘Het MKB is de motor van de Nederlandse economie en zij kunnen met behulp van onze equipment leasing oplossingen echt groeien’, zegt Linders.
Met de uitreiking van de Nieuwe Heldenprijs stimuleert VNO-NCW Regio Rotterdam het innovatieve ondernemerschap. De uitverkiezing is bedoeld om succesvol ondernemerschap te belonen en zichtbaar te maken, zodat deze ondernemers anderen kunnen inspireren en motiveren met hun visie, passie en overtuiging.

Fotoreportage

Regionieuws
Beequip nieuwe held Rotterdam

​Beequip, fintech startup, is tijdens de eindejaarsbijeenkomst van VNO-NCW regio Rotterdam uitgeroepen tot Nieuwe Held 2017.

lees meer
Vrijdag 15 December 2017

​BEEQUIP uitgeroepen tot Nieuwe Held 2017 in regio Rotterdam
Impact in regio Rotterdam, innovatieve aanpak en financiële kracht leveren BEEQUIP felbegeerde prijs op

BEEQUIP is tijdens de eindejaarsbijeenkomst van VNO-NCW regio Rotterdam uitgeroepen tot Nieuwe Held 2017. De Nieuwe Heldenprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest vernieuwende ondernemer in Rotterdam. Partner en co-founder Joris Linders ontving de prijs uit handen van Willem de Klerk, bestuurslid van VNO-NCW regio Rotterdam.

Nieuwe Helden zijn een inspiratie voor andere vernieuwers en versnellers en worden beoordeeld op impact, innovatie en financiële kracht. BEEQUIP kwam op deze criteria als beste uit de bus. De andere genomineerden waren Daan Werkt, Intermax Cloudsourcing en Progress Biotech B.V.


MKB de Motor van de Nederlandse economie
“We zijn met BEEQUIP begonnen vanuit de overtuiging dat MKB-bedrijven de motor van de Nederlandse economie zijn en dat we deze bedrijven willen helpen met groeien door middel van financiering," zegt Linders. BEEQUIP laat de Nederlandse economie groeien door equipment lease oplossingen voor het MKB. Daarbij staan flexibiliteit en snelheid centraal. “In tegenstelling tot traditionele financiers kunnen wij door onze expertise op het gebied van equipment veel sneller een passende oplossing bieden.”

BEEQUIP vindt dat de financiering van equipment vrijwel altijd mogelijk moet zijn. Daarom beoordeelt het bedrijf eerst de waarde van het equipment en pas daarna bedrijfscijfers, kasstromen en contracten.

Drie tienen van de jury
“BEEQUIP is een prachtig voorbeeld van een innovatieve fintech startup die een bestaande markt opschudt,” aldus juryvoorzitter de Klerk. “Door die nieuwe aanpak hebben ze niet alleen voor zichzelf een succesvol businessmodel neergezet, ze stimuleren ook groei en innovatie voor het MKB, de motor van de Nederlandse economie.”

Ook de managementstijl van BEEQUIP kwam ter sprake. De jury was vol lof over de zelflerende teams. Medewerkers worden continu betrokken bij beslissingen over de toekomst van het bedrijf. Daarnaast organiseert BEEQUIP regelmatig sessies met al het personeel waarbij de kernwaarden van het bedrijf; onafhankelijk, onderscheidend en gedreven, centraal staan.

Over BEEQUIP
BEEQUIP is in 2015 opgericht door Giel Claes, Peter Loef en Joris Linders in samenwerking met NIBC Bank. Voorheen was het drietal werkzaam bij o.a. Pon Holdings en ABN AMRO Lease, grote spelers in de markt van equipment en leasing. BEEQUIP biedt leaseoplossingen voor zowel gebruikt als nieuw materieel, met name in de sectoren agri, bouwmachines, containers, energie, grondverzet, havenequipment, heftrucks, kranen, transport, recycling en maritiem. De doelstelling van BEEQUIP is om het MKB als de motor van de Nederlandse Economie te laten groeien.

Over Nieuwe Helden
De Nieuwe Heldenprijs is een beloning voor succesvol ondernemerschap en een inspiratie voor ondernemers in Rotterdam en de regio. Nieuwe Helden kenmerken zich als vernieuwer en versneller. Ze hebben zich met name in de laatste drie jaar succesvol weten te vernieuwen. Hun innovatie heeft een positieve impact op de omgeving en biedt kansen op meer werkgelegenheid.

f833fbca-95eb-43a6-8b51-95edf6ac8a3c
Nieuwe leden
Robbert (R.J.M.) Poort
ROTTERDAM|Zadkine Techniek
Geert (G.C.A.H.) van de Laar
SCHIEDAM|Facilicom Services Group N.V.
Social Media
Dáárom ben ik lid!
"Zorgpower Rotterdam is een platform waar bestuurders en directeuren uit zowel het bedrijfsleven als de zorg elkaar ontmoeten."

Joke Boonstra
Lid Raad van Bestuur IJsselland Ziekenhuis
Dáárom ben ik lid!
"Sinds 2004 ben ik lid van VNO-NCW Rotterdam. Ik bezoek niet alleen de bijeenkomsten in mijn regio, maar ook die in Den Haag en Westland."

Johan Krijgsman
DGA Waal, woningbouwer, Vlaardingen
Dáárom ben ik lid!
"’Energie, dynamiek en vooral de mensen zijn de redenen dat wij ons helemaal thuis voelen bij VNO-NCW Regio Rotterdam."

Sacha Boulogne
Partner AppStudio
Dáárom ben ik lid!
"VNO-NCW West en VNO-NCW landelijk voeren een gerichte lobby voor de belangen van directeuren-grootaandeelhouders (dga’s)."

Richard Jongste
Directeur-eigenaar Maasmond, vastgoedzorg en projectinrichting

 Partners

 Video

thumb eindejaarsfilm 2017 met afspeelknop.jpg
Eindejaarsfilm 2017