Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Regionetwerk  >  Regio Rotterdam  >  

Skip Navigation LinksStart

Van en door ondernemers

​VNO-NCW Regio Rotterdam is dé invloedrijkste regionale netwerkorganisatie voor ondernemers. Hand in hand betekent voor ons synergie en creativiteit door samenwerking, vooral ook samenwerking tussen leden uit verschillende bedrijfstakken.

Regionieuws
Wat betekent gemeente voor ondernemers?

​Richard de Boer is Rotterdams​ ondernemer en eigenaar van Richard Shoes. Wat verwacht hij van de gemeente en wat kunnen ze voor hem betekenen? Bekijk het filmpje (2.57)

lees meer
Dinsdag 20 Maart 2018

​​Richard de Boer is Rotterdams​​ ondernemer en eigenaar van Richard Shoes. Wat verwacht hij van de gemeente en wat kunnen ze voor hem betekenen? Bekijk het filmpje (2.57)

Filmpje Richard de Boer​

Regionieuws
Rotterdamse politiek  eensgezind

​“Op veel punten zitten de partijen op dezelfde lijn,” stelt Joost Eerdmans, wethouder en lijsttrekker van Leefbaar Rotterdam. Tijdens het Verkiezingsdebat van VNO-NCW regio Rotterdam, Deltalinqs en Evofenedex gaan elf partijen met elkaar in discussie.

lees meer
Vrijdag 16 Maart 2018

“Op veel punten zitten de partijen op dezelfde lijn,” stelt Joost Eerdmans, wethouder en lijsttrekker van Leefbaar Rotterdam. “Nu is de tijd om te depolitiseren en de consensus in actie om te zetten.” Tijdens het Ondernemers Verkiezingsdebat van VNO-NCW regio Rotterdam, Deltalinqs en Evofenedex gaan elf partijen met elkaar in discussie over de toekomst van Rotterdam.

Door Pieter van der Meulen

Terwijl in de gemeenteraad spoedberaad plaatsvindt over de samenwerking tussen PvdA, GroenLinks, SP en NIDA, gaan afgevaardigden van de belangrijkste partijen uit Rotterdam met elkaar in conclaaf over relevante thema’s voor ondernemend Rotterdam. “Vandaag staat de economie van stad en haven centraal,” trapt Steven Lak, voorzitter van Deltalinqs, het verkiezingsdebat in conferentiecentrum Engels, af. Onder scherpe leiding van dagvoorzitter Frederique de Jongh en met een actieve zaal ondernemers die via Buzzmaster direct vragen en opmerkingen kunnen delen, gaan de partijen aan de hand van vier stellingen de strijd met elkaar aan. Hoewel halverwege de bijeenkomst het verbond tussen de linkse partijen klapt, blijkt dat wat betreft de economie de meningen niet ver uiteen lopen.

Gediscussieerd wordt over vier stellingen. De thema’s zijn bereikbaarheid, woningbouw, haven en arbeidsmarkt. Lees hier reacties van alle partijen op de stellingen.

Verkiezingsfilm
Met korte filmpjes stellen de aanwezige partijen zichzelf en hun standpunten voor aan het publiek.
• Bekijk het filmpje van PvdA
• Bekijk het filmpje van 50PLUS
• Bekijk het filmpje van Leefbaar Rotterdam
• Bekijk het filmpje van Stadsinitiatief Rotterdam
• Bekijk het filmpje van GroenLinks
• Bekijk het filmpje van SP
• Bekijk het filmpje van PvdD
• Bekijk het filmpje van D66
• Bekijk het filmpje van CDA
• Bekijk het filmpje van ChristenUnie/SGP
• Bekijk het filmpje van VVD

Transitie, geen revolutie

“Hoewel de kranten veel berichten over het versnipperde politieke klimaat, zien we in dit debat dat er op veel economische onderwerpen gelijkgestemdheid is,” sluit Diederik van Dommelen, voorzitter van VNO-NCW regio Rotterdam, af. “We vinden elkaar in de te volgen weg, enkel over de manier waarop bestaat discussie.” GroenLinks oppert tijdens het debat terloops de suggestie van een in Rotterdam op te richten kenniscentrum voor circulariteit. Het plan draagt in ieder geval de goedkeuring van Van Dommelen. “De stap naar industriële circulariteit en verdere verduurzaming van de haven zijn cruciaal voor het Rotterdam van morgen. Ik voorzie hier een mooie verbinding met Blue City. Wel moeten we ons realiseren dat we te maken hebben met een energietransitie, geen revolutie. Zo snel mogelijk afschaffen van de kolenoverslag is onzinnig, daarbij is dan weer de weg van de geleidelijkheid geboden.”
Lees hier de blog van Diederik van Dommelen over het Ondernemers Verkiezingsdebat Rotterdam.

Bekijk hier de fotoreportage

Regionieuws
Subsidie van provincie Z-H bedrijven terreinen

​Ondernemers op een bedrijventerrein kunnen vanaf 15 maart bij de provincie Z-Holland subsidie aanvragen voor onder meer energiebesparende maatregelen en investeringen in duurzame energiebronnen.

lees meer
Dinsdag 13 Maart 2018

​Ondernemers op een bedrijventerrein kunnen vanaf 15 maart bij de provincie Z-Holland subsidie aanvragen voor onder meer energiebesparende maatregelen en investeringen in duurzame energiebronnen.
Lees verder

890af46a-35cb-4848-833d-4dd609857cd2
Nieuwe leden
Zizi (E.) Fernandes
ROTTERDAM|Mama Taxi Mobility BV
ir. Piet Jan (P.J.) Heijboer
ROTTERDAM|Croonwolter&dros
Social Media
Dáárom ben ik lid!
"Meer diversiteit aan leden"

Fauzia Mahomed Radja
Directeur FM Consultancy
Dáárom ben ik lid!
"Sinds 2004 ben ik lid van VNO-NCW Rotterdam. Ik bezoek niet alleen de bijeenkomsten in mijn regio, maar ook die in Den Haag en Westland."

Johan Krijgsman
DGA Waal, woningbouwer, Vlaardingen
Dáárom ben ik lid!
"Zorgpower Rotterdam is een platform waar bestuurders en directeuren uit zowel het bedrijfsleven als de zorg elkaar ontmoeten."

Joke Boonstra
Lid Raad van Bestuur Erasmus MC
Dáárom ben ik lid!
"VNO-NCW West en VNO-NCW landelijk voeren een gerichte lobby voor de belangen van directeuren-grootaandeelhouders (dga’s)."

Richard Jongste
Directeur-eigenaar Maasmond, vastgoedzorg en projectinrichting
Dáárom ben ik lid!
"’Energie, dynamiek en vooral de mensen zijn de redenen dat wij ons helemaal thuis voelen bij VNO-NCW Regio Rotterdam."

Sacha Boulogne
Partner AppStudio

 Partners

 Video

thumb eindejaarsfilm 2017 met afspeelknop.jpg
Eindejaarsfilm 2017