Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Regionetwerk  >  Regio Rotterdam  >  Doelgroepnetwerk

Skip Navigation Linksbouwpower

 
 

 

Ondernemers in de bouw versterken elkaar in Bouwpower om aansprekende projecten voor de toekomst te blijven garanderen. Zo hebben wij met succes voor het Collectiegebouw gelobbyd, zijn we actief in gesprek met wethouder Schneider (verantwoordelijk voor bouwen en wonen in Rotterdam) en degene die binnen de gemeente verantwoordelijk is voor city development. Wij lobbyen ook in het kader van de Groeiagenda 2025 met als doel voor de Tweede Kamerverkiezingen de belangrijkste investeringsopgave van de toekomst op te geven.
 
In Rotterdam wordt een grote bevolkingsgroei verwacht. Dit betekent dat we een grote opgave van verstedelijking hebben wat betreft woningbouw, mobiliteit en energie. Dit betekent ook een grote onderhoudsopgave voor onder meer de woningbouwmarkt. Bouwpower brengt dit in kaart. Nederland heeft een matige score in duurzaamheid van het bestaande vastgoed. Hier ligt ook meteen een kans. Door goede proposities uit de bouw, architecten, ontwikkelaars en financiers zou veel werk kunnen worden gemaakt van verduurzaming van bestaande gebouwen in Rotterdam en omgeving. De gewenste CO2-vermindering van Kyoto en het Klimaatakkoord Parijs kan Nederland daarmee invullen. Tegelijkertijd levert het de bouw- en vastgoedsector voor jaren werk. 
 
‘Ondernemers die zich verenigen hebben meer invloed in het maatschappelijke debat en in politieke keuzes. 
Dat doen we als Bouwpower in het Rotterdamse en omgeving actief. 
Daardoor kunnen er betere beslissingen worden genomen in Rijnmond en is er ook de beste 
ruimte voor ondernemen.’
 
‘Rotterdam is als stad van succesvol ontwikkelen, architectuur en bouwen inmiddels in binnen- en buitenland erkend. Breed is er trots en waardering voor hoe de stad er nu voorstaat. Maar de stad is niet klaar! Er zijn nog vele zwakkere wijken, problematische objecten en lelijke plaatsen in de stad. Tegelijkertijd vraagt het huidige vastgoed ook zijn onderhoud en aanpassingen in de tijd. Ten slotte blijft het in een ambitieuze stad nodig om aansprekende projecten voor de toekomst te blijven plannen. Bouwpower draagt hieraan actief bij. Stilstand is achteruitgang.’ 
Bert Wijbenga van Nieuwenhuizen, voorzitter Bouwpower Rotterdam, voorzitter Raad van Bestuur Woonbron Rotterdam.


Bouwpower Rotterdam

Bouwpower organiseert minimaal twee inspirerende bijeenkomsten per jaar met wisselende thema’s, die gebaseerd zijn op de actuele dynamiek in de regio. 

Meer informatie?
Tessa Langerijs, regiomanager VNO-NCW Regio Rotterdam, langerijs@vno-ncwwest.nl, 06 30 38 74 55

bouwpower geknipt.jpg
Raad van Advies Bouwpower op bezoek bij kantoor VNO-NCW in Brussel.
Winand Quaedvlieg, head of Brussels office VNO-NCW/permanente delegatie. 

 

Bouwpower Rechthoek 200px breed.jpg