Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Regionetwerk  >  Rijngouwe  >  

Skip Navigation LinksStart

Ondernemers RijnGouwe

​De ondernemers van VNO-NCW RijnGouwe zijn directeuren en eigenaren van bedrijven in de regio Gouda. Ook invloedrijke beslissers van publieke instellingen zijn lid. De leden ontmoeten elkaar tijdens bijeenkomsten, inspireren elkaar en doen zaken. Dit alles ter versterking van het bedrijfsleven in RijnGouwe.

Regionieuws
Ervaringen meldpunt Banenplan

VNO-NCW en MKB-Nederland hebben samen met LTO een Ervaringmeldpunt in het leven geroepen voor werkgevers die werk maken van de Banenafspraak om 100.000 werkplekken te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. 

lees meer
Donderdag 10 Augustus 2017

​VNO-NCW en MKB-Nederland hebben samen met LTO een Ervaringenmeldpunt in het leven geroepen voor werkgevers die werk maken van de Banenafspraak om 100.000 werkplekken te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. Werkgevers kunnen daar terecht met hun ervaringen en suggesties voor verbeteringen.

Al aangepast
In de afgelopen periode zijn dankzij feedback van werkgevers al regelingen en wetgeving met betrekking tot de Banenafspraak aangepast. VNO-NCW en MKB-Nederland zijn daarover voortdurend in gesprek met onder meer het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, UWV en de gemeenten.

Uitwerking in de praktijk
De ondernemingsorganisaties zijn benieuwd naar de ervaringen van werkgevers met onder andere de uitwerking van regels in de praktijk, het vinden van kandidaten, de begeleiding, de financiering en aanbesteding. Meldingen kunnen desgewenst worden geanonimiseerd. Werkgevers kunnen ook een gesprek aanvragen met een van de 'aanjagers' van het 100.000-project. Als dat nodig is, kunnen zij helpen een bestaand traject vlottrekken.

 
Het Ervaringenmeldpunt is telefonisch (088-888 66 87) bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 16.30 uur.
Regionieuws
Eerste cijfers Banenafspraak 2017 bekend

​Het UWV heeft de Trendrapportage Banenafspraak over het eerste kwartaal van 2017 gepubliceerd. Het aantal banen voor mensen met een arbeidsbeperking blijft groeien. Desondanks blijven inspanningen nodig om de komende periode banen te realiseren.​
lees meer
Donderdag 3 Augustus 2017

​Het UWV heeft de Trendrapportage Banenafspraak over het eerste kwartaal van 2017 gepubliceerd. Deze trendrapportage bevat de stand van zaken over het aantal gerealiseerde banen voor mensen met een arbeidsbeperking per 31 maart 2017, zoals bekend in de arbeidsmarktregio’s. De trendrapportage is een momentopname en geen officiële telling, die wordt eens per jaar bekendgemaakt. Bekijk hier de officiële cijfers over 2016. 

Positieve trend zet zich voort
Uit de trendrapportage blijkt dat het aantal banen voor mensen met een arbeidsbeperking nog steeds stijgt. Het aandeel uitzendbanen en detacheringen wordt daarbij wat kleiner, het aandeel dienstverbanden rechtstreeks bij werkgevers iets groter. Ook volgens de cijfers van de trendrapportage eerste kwartaal 2017 is de marktsector goed op weg om de eerstvolgende doelstelling, 23.000 banen eind 2017, te halen. Om die banen daadwerkelijk te realiseren zullen in het komende half  jaar nog de nodige inspanningen vereist zijn.

Voorwaarden op orde
Het spreekt voor zich dat de voorwaarden voor werkgevers op orde moeten zijn om de doelstelling te kunnen halen. Dan gaat het bijvoorbeeld om werkgeversdienstverlening en transparantie in het aanbod van kandidaten. Uit de peiling van UWV blijkt bijvoorbeeld opnieuw dat veel gemeenten achterblijven in het aanmaken van profielen van kandidaten. Vanuit VNO-NCW, MKB Nederland en LTO Nederland, initiatiefnemers van Op naar de 100.000 banen, blijven we voor deze transparantie, de werkgeversdienstverlening en de eenduidige inzet van regelingen en ondersteuning zowel landelijk als regionaal aandacht vragen.​

Regionieuws
Welcome to the Green Future

​“Hier beginnen wij vandaag aan morgen. Hoe ziet onze duurzame toekomst eruit?” De eerste bijeenkomst van het  drieluik over transities van VNO-NCW Delft en Rabobank Zuid-Holland Midden is bij Green Village, de proeftuin voor duurzame innovaties op de campus van TU Delft.

lees meer
Woensdag 21 Juni 2017

Door Pieter van der Meulen

In navolging van het succesvolle drieluik van afgelopen jaar  organiseert VNO-NCW Delft samen met andere organisaties  ook in 2017 drie bijeenkomsten  over vernieuwing, transities en de veranderende rol van ondernemers. Bij een zonovergoten TU Delft staat op 15 juni duurzaamheid, vergroening en innovatie centraal. “We hadden niet beter kunnen zitten dan op deze inspirerende plek,” zegt dagvoorzitter Joris Kleinveld, directeur van Auxilium en voorzitter van VNO-NCW Delft. “Dit is een levend lab voor vraagstukken rondom de duurzame transitie,” vult Jaron Weishut, managing director van Green Village, aan. “We maken als samenleving verschillende transities door en dat is een enorme worsteling. Maar we zien onder meer hier dat er constant mooie producten worden ontwikkeld die de transities verder helpen.”

Voor de ruim honderd leden en relaties van VNO-NCW West, die eerst zijn rondgeleid door Green Village, worden drie baanbrekende duurzame innovaties uitgelicht.

PowerWindow
“Het is onze missie om glas als bouwmateriaal energieneutraal te maken en om zelfs via glas energie op te wekken.” Ferdinand Grapperhouse is CEO en medeoprichter van Physee, een bedrijf dat ramen met zonne-energiecellen maakt. Met zijn zogeheten PowerWindow  speelt hij in op het toenemende gebruik van glas in de bouw. Bij Green Village wordt het product getest, maar bij de Rabobank in Eindhoven en vanaf volgende week ook op de Zuidas in Amsterdam zijn PowerWindows  reeds ‘in het echt’ te bewonderen. “Door met pilots te testen kunnen we achterhalen wat de vraag in de markt is. Het product is voortdurend in ontwikkeling.”
Lees hier meer over Physee en PowerWindow

Vitaal kantoor
OfficeVitae focust op gezonde kantoren met vitale medewerkers. Door het verzamelen van data over onder meer temperatuur, luchtvochtigheid, CO2, geluid en de beschikbaarheid van gezond voedsel verbetert Office Vitae de gezondheidsomstandigheden op het werk. “We maken gebruik van een combinatie van objectieve data, maar vooral ook subjectieve data van gebruikers,” vertelt Tako Werts, CEO van OfficeVitae. “Gebruikers krijgen real time inzicht in de condities op het kantoor en de gevolgen daarvan voor hun eigen vitaliteit. Denk aan een bureau dat je omhoog duwt als je te lang hebt gezeten. Bovendien onderzoeken we of de energie van bewegende mensen kan bijdragen aan een lager energieverbruik in een gebouw.”
Lees hier meer over OfficeVitae

Hardt hyperloop
Begin 2017 deed Delft Hyperloop mee aan de SpaceX Challenge, een competitie uitgeschreven door Elon Musk, eigenaar van onder meer SpaceX en het elektrische automerk Tesla. “Met een team studenten uit Delft hebben wij de Hyperloop-uitdaging gewonnen,” vertelt Tim Houter vol trots. Inmiddels is Houter CEO van Hardt Global Mobility, het bedrijf dat de Delft Hyperloop verder ontwikkelt. “Een hyperloop is een transportsysteem bestaande uit vacuümbuizen waardoor capsules met hoge snelheid mensen en ook vracht  vervoeren. Met deze methode kan je binnen enkele tientallen minuten van Amsterdam naar Parijs reizen. We willen in 2021 een proeftraject tussen twee steden in Nederland hebben gerealiseerd. Dan begint de lol pas echt!”
Lees hier meer over Hardt Global Mobility
Lees hier wat een hyperloop is.

Waterstof als primaire energiebron
“We zien hier verschillende fantastische voorbeelden van inventieve duurzame innovaties,” zegt Ad van Dijk, hoogleraar Future Energy Systems aan de TU Delft. “Alles wat hier gebeurt draagt bij aan minder uitstoot en een duurzame toekomst. De transitie is overal ter wereld zichtbaar. De investeringen in groene energie zijn veel hoger dan die in fossiele energie, terwijl de olieprijs erg laag is. Dat komt omdat groene energie nu de goedkoopste manier is om energie op te wekken. Maar Nederland moet nog veel meer doen. In vergelijking met bijvoorbeeld Duitsland en Japan spelen we veel te weinig in op de duurzame toekomst. Noord-Nederland is uniek gepositioneerd voor groene waterstof. We kunnen het bestaande gasnetwerk gebruiken als infrastructuur voor waterstofdistributie. Groene waterstof heeft talloze toepassingen op verschillende markten, met als belangrijkste in de chemie en op het gebied van mobiliteit. Het is de duurzame energievoorziening van morgen.”

​Fotoreportage

1869771c-a1c7-4a72-915e-8f86c8602bc9
Nieuwe leden
Alwin (W.A.) van der Heide
GOUDA|Connecteam - Detachering en Recruitment
ir. Henk-Jan (H.J.) Grimbergen msc.
ALPHEN A/D RIJN|Grimbergen Industrial Systems BV
Social Media
Dáárom ben ik lid!
"Het lidmaatschap is voor mij en voor Unica belangrijk vooral vanwege de lobbykracht"

Ton van der Ham
Regiomanager Unica West en bedrijfsleider projectenbedrijf Bodegraven
Dáárom ben ik lid!
"Na afloop van een bijeenkomst van VNO-NCW ga ik altijd de deur uit met het gevoel er iets van te hebben opgestoken."

Henry van den Berg
Adviseur/Partner Beekink Installatieadviseurs
Dáárom ben ik lid!
"Voor ons als Rabobank zijn vooral de netwerkfunctie en de sociale contacten in VNO-NCW-verband belangrijk."

Hans Telkamp
Directeur commercie van Rabobank Gouwestreek
Dáárom ben ik lid!
"De toegevoegde waarde is dat ik met ondernemers kan sparren over waar je als ondernemer tegenaan loopt."

Elly de Knikker
Directeur-eigenaar reclame- en communicatiebureau Graficelly, gevestigd in Reeuwijk

 

​​​​​