Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Regionetwerk  >  Rijngouwe  >  

Skip Navigation LinksStart

Ondernemers RijnGouwe

​De ondernemers van VNO-NCW RijnGouwe zijn directeuren en eigenaren van bedrijven in de regio Gouda. Ook invloedrijke beslissers van publieke instellingen zijn lid. De leden ontmoeten elkaar tijdens bijeenkomsten, inspireren elkaar en doen zaken. Dit alles ter versterking van het bedrijfsleven in RijnGouwe.

Regionieuws
Groene matches op receptie

​“Wij willen de hele tuinbouwketen écht groen maken!” Vol ambitie wordt in de Malietoren in Den Haag het nieuwe jaar ingeluid tijdens de nieuwjaarsreceptie van VNO-NCW West. Terugblikkend op 2017, maar vooral vooruitkijkend naar een ondernemend nieuw jaar, met circulariteit als overkoepelend thema.

lees meer
Vrijdag 12 Januari 2018
“Wij willen de hele tuinbouwketen écht groen maken!” Vol ambitie wordt in de Malietoren in Den Haag het nieuwe jaar ingeluid tijdens de nieuwjaarsreceptie van VNO-NCW West. Terugblikkend op 2017, maar vooral vooruitkijkend naar een ondernemend nieuw jaar, met circulariteit als overkoepelend thema.

Door Pieter van der Meulen

“Schiphol mag absoluut niet op slot! Samen met de nieuwe minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen gaan wij in de Omgevingsraad Schiphol lobbyen voor een sterke en duurzame mainport.” Met een van de lobbyonderwerpen van VNO-NCW West heet René Klawer, voorzitter van VNO-NCW West, de ruim 350 aanwezige ondernemers welkom. “Ook in 2018 blijven we krachtig lobby voeren. De afgelopen tijd is hard gewerkt aan een woningbouwvisie. Regie van de provincie is hard nodig om de woningbouw de komende jaren in goede banen te leiden. Voordat er wordt gebouwd, eerst de mobiliteit op orde. Eerst bewegen, dan bouwen!” Ook wijst Klawer op de aankomende gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. De tien regio’s van VNO-NCW West hebben verkiezingsmanifesten opgesteld waarin de specifieke per gebied staan beschreven. 
Lees meer over de verkiezingen en de verkiezingsmanifesten.
Lees meer​ over de lobbyprojecten van VNO-NCW West.

Groene Groeiers
Yousef Yousef, directeur-eigenaar van LG Sonic en voorzitter van het netwerk Groene Groeiers, ziet in 2018 een grote rol voor ondernemers in het oplossen van  grote vraagstukken voor Nederland. “De energietransitie, voorkomen dat grondstoffen uitgeput raken, behoud en verbetering van waterkwaliteit en -kwantiteit.  Zomaar een greep uit de uitdagingen die ons  komend jaar allemaal bezighouden. Om deze uitdagingen samen tegemoet te treden is het netwerk Groene Groeiers in het leven geroepen. Wij koppelen grote bedrijven aan sterke groeiers die elkaar verder helpen met hun circulaire doelstellingen. Heb je ook een uitdaging of wil je een bijdrage leveren? Word ook Groene Groeier!”

Matches
Twee koppels van ondernemers illustreren  de kracht van het netwerk. Wridzer Bakker heeft als CEO van Plastics een nieuw bioplastic uitgevonden. “Je hoort veel over de plastic soep. Wij bieden een alternatief dat milieuvriendelijk is, niet brandbaar en dus geen giftige stoffen verspreidt.” De zoektocht van Bakker naar partners bracht hem bij WP Trading, een Westlands bedrijf dat de plastic plantenpotten wil vervangen door papieren biologisch afbreekbare potjes. Om te voorkomen dat het papier door de natte potgrond verpulvert, krijgen de potjes een bioplastic laag van Plastics. Een perfecte match. “Wij willen de hele tuinbouwketen écht groen maken,” zegt Berber Vos, industrieel Design Engineer bij WP Trading. 

Triboo
Ook Marc van der Heijden, directeur van Everuse en oprichter van TRIBOO, is succesvol gematcht binnen de Groene Groeiers-community. Van het afval van de papier- en kartonindustrie maakt Everuse isolatiemateriaal, honderd procent circulair. Er is veel vraag naar. Op 22 januari komt Z.K.H. Koning Willem Alexander de nieuwe fabriek in Sneek openen. TRIBOO is in het leven geroepen om bedrijven te helpen met hun circulaire inrichting. “We geven een nieuwe bestemming aan oude producten,” vertelt Van der Heijden. “Grondstoffen kunnen we eindeloos hergebruiken. We gaan  voor een nieuwe toekomst waarin we waarde bewaren voor de nieuwe generatie. ” Van der Heijden werkt samen Eric van Schie, financieel directeur bij Sweco Nederland. “Wij hebben het grootste ingenieursbureau van Europa. Ook bij ons wordt duurzaamheid steeds belangrijker. We kunnen onze economie en maatschappij niet in één keer veranderen, maar in je hoofd kan wel de knop om. Als we dat allemaal doen, zitten we op de goede weg.”

Word ook lid van het de netwerk Groene Groeiers! De community bestaat uit ruim honderd groene ondernemers en blijft groeien. Kijk hier voor meer informatie. 


Regionieuws
Genomineerden OPMH 2018 bekend!

​De jurycommissie van de Ondernemersprijs Midden Holland heeft vorige week de genomineerden bekend gemaakt voor de 4e editie van dit netwerkevenement. In drie categorieën zijn, uit een lange lijst van kandidaten, elk drie bedrijven geselecteerd.

lees meer
Maandag 20 November 2017

Wederom verrassende lijst ondernemingen

De jurycommissie van de Ondernemersprijs Midden Holland heeft vorige week de genomineerden bekend gemaakt voor de 4e editie van dit netwerkevenement. In drie categorieën zijn, op basis van vooraf gestelde criteria, uit een lange lijst van kandidaten elk drie bedrijven geselecteerd:

Onderneming van het Jaar Detailhandel & Horeca:
• De Zalm Horeca Groep B.V. – Mark Maree
• Slagerij Rietveld – Theo en Jannie Rietveld
• Oogzorg Bastiaan Optiek – Rene Melching, Janny Molenaar & Bas Molenaar

Onderneming van het Jaar MKB:
• Carapax IT– Addy Borst en Ronald van Vliet
• Van Munster & Zonen Sanitair – Stephanie van Munster en Manfred van Munster
• Zilvertron B.V. – Rene Jansen, Jan Korevaar & Robert Nobel

Onderneming van het Jaar Grootzakelijk:
• Excent Tandtechniek – Hidde Hoeve en Henk Kortenoeven
• Van de Loo Yachtinteriors – Chris Frijdal en Pieter Zuidam
• LKP Plants – Wim Koolhaas, Hans Koolhaas & Marco Koolhaas

‘‘Ondanks dat dit al de 4e editie is van de Ondernemersprijs Midden Holland worden er steeds weer bedrijven opgemerkt en ontdekt die zich dusdanig onderscheiden van anderen binnen en buiten hun branche. Deze prachtige lijst met genomineerden verdienen allen een plaats op het wel bekende ondernemerspodium. Vorig jaar namen Choco-Cadeau De Berekuil, Melkvee- en Kaasboerderij Schep en Ettu de awards mee naar huis. Wie er dit jaar een prijs mee naar huis mag nemen zal bekend worden gemaakt in De Goudse Schouwburg op maandag 8 januari aanstaande. We zien uit naar een feestelijke avond waar deze ondernemers terecht in het zonnetje worden gezet!’’ Aldus Astrid Schimmel, directeur Network Business Events.

Eerste bijzondere ontmoeting bij Stijlkamer 52 te Gouda
Stijlkamer 52 heeft ook dit jaar weer de genomineerden, commissieleden en businesspartners mogen verwelkomen voor de aftrap van het evenement. De genomineerden van de Ondernemersprijs hebben kennis  mogen maken met de betrokkenen van dit jaarlijks terugkerend netwerkevenement. Tijdens de bijeenkomst kregen de genomineerden de kans om zich te presenteren aan de jury middels een pitch van maximaal twee minuten. Na iedere bedrijfspresentatie maakte de jury van de gelegenheid gebruik om specifieke vragen te stellen over het ondernemerschap. De jury, bestaande uit Arie van Tienhoven, Jan Verburg, Peter Lenards, Rob van Willigen, Peter van Vliet, Karin Muller en Jaco Slingerland, onder leiding van juryvoorzitter notaris Nicole Stigter, luisterde aandachtig naar de uitgebreide en weldoordachte antwoorden.

Ondernemersprijs Midden Holland, 8 januari 2018
De Goudse Schouwburg zal maandag 8 januari 2018 podium bieden aan de presentaties van de genomineerde bedrijven. Na de professionele bedrijfsfilms, flitsende interviews en inspirerende ondernemersverhalen is er gelegenheid om onder het genot van een hapje en drankje te netwerken en de genomineerden te feliciteren.

Organisatie Network Business Events informeert belangstellenden via de website www.businesseventmiddenholland.nl en via social media: facebook.com/opmiddenholland of twitter: @NBEnu #OPMH18. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.nbe.nu.

Foto: genomineerden Ondernemersprijs Midden Holland 2018

Fotograaf: John Roeland Fotografie

Regionieuws
Ondernemers samen circulair

​‘Een nieuwe app, een nieuw boek en een serie speciale bijeenkomsten moeten ondernemers helpen meer samen te werken aan een circulaire economie.’ Dat maakt Hans de Boer, voorzitter van VNO-NCW, vandaag bekend tijdens een door VNO-NCW georganiseerde bijeenkomst bij Heineken in Zoeterwoude. 

lees meer
Woensdag 1 November 2017

‘Een nieuwe app, een nieuw boek en een serie speciale bijeenkomsten moeten ondernemers helpen meer samen te werken aan een circulaire economie.’ Dat maakt Hans de Boer, voorzitter van VNO-NCW, vandaag bekend tijdens een door VNO-NCW georganiseerde bijeenkomst bij Heineken in Zoeterwoude. Zo’n 150 ondernemers verkennen daar vandaag met elkaar de mogelijkheden om concreet samen te werken aan circulaire projecten, zoals klimaatneutraal vervoer naar de Rotterdamse haven. 

Hans de Boer: “Circulair ondernemen draait om slimmer hergebruik van grondstoffen, geen verspilling in je productieproces en bijvoorbeeld anders inkopen. Met de nieuwe app​ en dit soort bijeenkomsten willen we zorgen dat ondernemers daarbij samen optrekken en elkaar helpen. Grote bedrijven kunnen bijvoorbeeld in een keten heel veel energie losmaken en jonge innovatieve bedrijven een kans geven die ze vleugels geeft en duurzaamheid een boost.”  

Groene groeiers app 
De vandaag gepresenteerde app op de website groene groeiers helpt ondernemers met elkaar in contact te komen rond het thema circulair ondernemen. Dat ‘helpen’ loopt uiteen van meedenken tot mee-investeren. Ook kunnen ondernemers een uitdaging plaatsen en afval, restwarmte of koelwater vragen of aanbieden. Afval van de één, kan immers de grondstof zijn voor een ander. 

Boek: ‘Route circulair’
Donderdag as. wordt het nieuwe boek ‘Route circulair‘ gepresenteerd dat is gemaakt in opdracht van VNO-NCW (stichting Management Studies) en waarin tal van praktische tips staan gebaseerd op de ervaringen bij zo’n 31 bedrijven uit het netwerk van VNO-NCW. 

Serie bijeenkomsten
De bijeenkomst bij Heineken vandaag is de tweede in een serie bijeenkomsten georganiseerd door de regionale verenigingen van VNO-NCW. Eerder vond een soortgelijke bijeenkomst bij Auping in Deventer plaats. Doel is ondernemers bij elkaar brengen en samen te laten werken aan een meer circulair productieproces. Zo wil Heineken met partners het hele vervoersproces van de brouwerij in Zoeterwoude naar Rotterdam vergroenen (zie voor een impressie: https://vimeo.com/223425088). Het Hoogheemraadschap Rijnland verkent bijvoorbeeld met bedrijven de mogelijkheden voor meer groene en minder ‘versteende’ bedrijventerreinen.

edf36061-eb1a-46bf-a033-5854c1a75ebf
Agenda
Er zijn nog geen bijeenkomsten bekend voor deze regio.
e4358f87-cb8d-4627-9d2b-7293a85bd4a1
Nieuwe leden
Jasper (J.T.W.) Bunnik
GOUDA|Bunnik Services Properties
mr. Michiel (M.) Bunnik
GOUDA|Bunnik Services Data facilities
Social Media
Dáárom ben ik lid!
"De toegevoegde waarde is dat ik met ondernemers kan sparren over waar je als ondernemer tegenaan loopt."

Elly de Knikker
Directeur-eigenaar reclame- en communicatiebureau Graficelly, gevestigd in Reeuwijk
Dáárom ben ik lid!
"Voor ons als Rabobank zijn vooral de netwerkfunctie en de sociale contacten in VNO-NCW-verband belangrijk."

Hans Telkamp
Directeur commercie van Rabobank Gouwestreek
Dáárom ben ik lid!
"Na afloop van een bijeenkomst van VNO-NCW ga ik altijd de deur uit met het gevoel er iets van te hebben opgestoken."

Henry van den Berg
Adviseur/Partner Beekink Installatieadviseurs
Dáárom ben ik lid!
"Het lidmaatschap is voor mij en voor Unica belangrijk vooral vanwege de lobbykracht"

Ton van der Ham
Regiomanager Unica West en bedrijfsleider projectenbedrijf Bodegraven

 

​​​​​