Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Regionetwerk  >  Oostland  >  

Skip Navigation LinksStart

Ondernemers Oostland

​De ondernemers en directeuren van VNO-NCW Oostland zijn professioneel, betrokken, resultaatgericht en energiek. VNO-NCW Oostland is trots op haar invloedrijke netwerk van beslissers.
De leden ontmoeten elkaar tijdens bijeenkomsten in de regio Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp. Zij delen kennis en ervaring, inspireren elkaar en doen zaken.

Regionieuws
'Bedrijven hard nodig bij SDG’s'

​“Bedrijven hebben een enorme rol te spelen bij de invulling van de SDG’s. Het is helemaal niet meer dat zogenaamd unieke speelveld van degenen die traditioneel ontwikkelingssamenwerking verrichten.” Minister Sigrid Kaag spreekt met ondernemers tijdens de nieuwjaarsreceptie van VNO-NCW West. 

lees meer
Vrijdag 11 Januari 2019

"Bedrijven hebben een enorme rol te spelen bij de invulling van de SDG's. Het is helemaal niet meer dat zogenaamd unieke speelveld van degenen die traditioneel ontwikkelingssamenwerking verrichten." Sigrid Kaag, minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, spreekt met ondernemers tijdens de nieuwjaarsreceptie van VNO-NCW West. 

Tekst: Pieter van der Meulen

Het nieuwe jaar wordt voor ondernemend Nederland in Noord- en Zuid-Holland afgetrapt in de Malietoren in Den Haag. Al maandenlang prijken de SDG's aan de gevel van de toren en ook tijdens de receptie staan de ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties centraal.

De VN heeft zeventien ontwikkelingsdoelen opgesteld om de wereld tot 'een betere plek te maken in 2030'. De SDG's zijn de opvolgers van de millenniumdoelen en moeten een einde maken aan onder meer armoede, ongelijkheid en klimaatverandering. Nederland heeft de ontwikkelingsdoelen ondertekend en ook VNO-NCW West wil met haar leden een belangrijke bijdrage doen.

"Als we alle doelstellingen van de Verenigde Naties willen halen, moeten we samenwerken," zegt Audrey Keukens, voorzitter van VNO-NCW West. "Dit is een apart doel van de SDG's, nummer 17: samenwerking. Onze leden hebben de kennis en kunde in huis waarmee ze tot de top van de wereld behoren en een grote bijdrage kunnen leveren aan het oplossen van wereldvraagstukken."

Leidraad
"De SDG's hebben toepassing op Nederland, onze eigen samenleving, maar we kijken ook hoe Nederland in de wereld en de wereld in Nederland samen kunnen werken. We zijn geen eiland. Het is goed om daar elke dag van doordrongen te zijn. U, als ondernemer, weet dat als geen ander." Voor minister Kaag zijn de SDG's de leidraad in haar beleid. Het is een investering in het voorkomen van conflicten, maar de doelen bieden ook innovatieve kansen voor het bedrijfsleven om nieuwe markten aan te boren. "Ik denk dat bedrijven ontzettend veel kunnen doen. Het is zichtbaar op elke handelsmissie, maar ik hoor het, zie het en proef het ook op veldbezoeken in landen waar een ondernemer niet meteen aan zal denken. Er is altijd een vraag naar de kennis uit Nederland. Er is in elke uithoek van de wereld een Nederlander geweest die heeft durven te investeren, is gaan werken en in veel gevallen is blijven werken."

"Er is geen duurzame economische ontwikkeling zonder die verankerd is in de SDG's," stelt minister Kaag. "Het is geen nieuwe theologie, geen dogma. Het is wetenschappelijk onderwezen dat het de opbouw van samenlevingen versneld wanneer je denkt aan alle doelstellingen. En bedrijven kunnen veel doen, eigenlijk doen jullie het al. Als u meer wilt doen, kunnen wij dat steunen met de juiste kennis, investeringen en de mogelijkheid om deuren te openen. We hebben met z'n allen een heel mooi investeringsraamwerk opgezet met een progressieve handelsagenda. De topsectoren staan daarin, maar ook ondersteuning voor het mkb. Belangrijk daarin is hoe we gezamenlijk circulair kunnen denken en ondernemen. 2019 is hopelijk het jaar waarin we echt gaan leveren en het nog verder uitbouwen."

Fotoreportage

Regionieuws
Winnaar

​Vernieuwen en niet snel opgeven. Kijken wat er wél kan. Mensen centraal zetten en weten van aanpakken. Dat zijn de eigenschappen van de winnaar van de Kees van der Helm award 2018: het duo Peter en Annigje Gille van Boerderij Het Lansingerland.

lees meer
Dinsdag 18 December 2018

​Kijken wat er wél kan

Vernieuwen. De dingen anders doen dan je ze altijd al deed. Dat was het thema van de Kees van der Helm award 2018, die werd uitgereikt tijdens de eindejaarsbijeenkomst van VNO-NCW Oostland. En ook het Oostlandse netwerk staat in het teken van vernieuwing.

Tekst: Pascale Warners, ComPas tekst en redactie

“Niet snel opgeven. Kijken wat er wél kan. Mensen centraal zetten en weten van aanpakken. Dat zijn de eigenschappen van de winnaar van de Kees van der Helm award 2018”, aldus juryvoorzitter Gijs van der Helm. Dit keer gaat de prijs naar Peter en Annigje Gille van Boerderij Het Lansingerland.

Toen het niet goed ging met hun melkveebedrijf, gingen Peter en Annigje Gille daar volgens de jury creatief mee om. “In 2004 begonnen zij naast hun 90 melkkoeien met andere activiteiten, zoals een kinderdagverblijf, een vergaderlocatie, kerstpakketten, een boerderijwinkel, een camping en een maisdoolhof. Ook voor de toekomst zitten zij vol ideeën. Hun 45 medewerkers geven zij de ruimte om zelf dingen te organiseren. De jury heeft respect voor de manier waarop Peter en Annigje met financiële tegenslagen zijn omgegaan.”

Technische innovator
In het driejarig bestaan van de prijs, was voor het eerst een duo genomineerd. De andere genomineerden waren Erik Rovekamp van Outdoor Valley en Thomas Bunnik van Bunnik Plants. Drie jaar geleden is de prijs in het leven geroepen ter nagedachtenis aan de grondlegger van VNO-NCW Oostland, Kees van der Helm. Jaarlijks staat een van zijn ondernemerskwaliteiten centraal. “Ook volgend jaar organiseren we een Kees van der Helm award”, vertelt Gijs van der Helm. “Dan is het thema ‘technische innovator’, dus je kunt nu alvast bedenken wie je wilt nomineren.”

‘Bring a Friend en Who’s Next?’
De eindejaarsbijeenkomst bij Muller & Co trok nog meer ondernemers dan voorgaande jaren. Een flink aantal leden had gehoor gegeven aan de oproep om een vriend mee te nemen. Als dank kregen zij een ‘foute kersttrui’. “Bloeien, boeien en verbinden”, zegt Ilone Ammerlaan, voorzitter van VNO-NCW Oostland. “Daar gaan wij voor in 2019. We breiden het netwerk uit en maken het nog persoonlijker.” Na het afscheid van regiomanager Cindy Smeele en bestuurslid Ferry van Buijtene, presenteert de nieuwe regiomanager, Monique Spek, de campagne voor het komende jaar. “Met onze campagne ‘Who’s Next?’ gaan wij met elkaar en voor elkaar waarde creëren. Ons doel is om het netwerk iedere maand uit te breiden met twee nieuwe leden. Maandelijks organiseren we een bijeenkomst waarbij iedereen een vriend mee mag nemen. Hiermee kun je jezelf en het netwerk verrijken. Samen gaan wij het netwerk uitbouwen en versterken, zodat we de dynamiek hoog houden.”

Fotoreportage

Regionieuws
Zo werkt het niet!

​In de Tweede Kamer wordt de Wet Arbeidsmarkt in Balans behandeld. Het opvangen van seizoenswerk en pieken wordt met deze wet onnodig duur en lastig te plannen. Ondernemers scharen zich daarom achter de VNO-NCW-campagne: Zo werkt het niet!

lees meer
Woensdag 12 December 2018

​In de Tweede Kamer wordt de Wet Arbeidsmarkt in Balans behandeld. Het opvangen van seizoenswerk en pieken wordt met deze wet onnodig duur en lastig te plannen. Ondernemers scharen zich daarom achter de VNO-NCW-campagne: Zo werkt het niet!
Lees verder

3e6f2601-6743-4674-9fed-78103ff7ffe4
Nieuwe leden
InnerVida OntplooiingsArchitecten
BERGSCHENHOEK
Bloemformule 55 B.V.
BERKEL EN RODENRIJS
Social Media
Dáárom ben ik lid!
"Meer integratie met jonge ondernemers"

Digna van Zanten
Manager marketing en HRM WPS Horti Systems
Dáárom ben ik lid!
"Geen leeftijdsdrempel"

Jeroen Droogh
Directeur Intratuin Zoetermeer
Dáárom ben ik lid!
"In het netwerk van VNO-NCW West ontmoet je collega-ondernemers waar je nu eens niet tegenover maar naast zit"

Leco van Vliet
DGA L. van Vliet Vorkheftrucks
Dáárom ben ik lid!
"Ik wil een netwerk opbouwen voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik wil leren van ervaren ondernemers."

Marcel van Wijk
Operationeel directeur Cream
Dáárom ben ik lid!
"Themabijeenkomsten per branche"

Michel Capitein
Eigenaar Technolab

 Partner

logo Rabobank.jpg

 

logo Who's Next.jpg