Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Regionetwerk  >  

Skip Navigation LinksStart

Een sterke partner voor elke regio

​VNO-NCW West is 1 van de 5 regionale verenigingen van landelijk VNO-NCW. Tot West behoren de provincies Noord- en Zuid-Holland. VNO-NCW West is opgedeeld in 11 regio's. Deze hebben elk een eigen bestuur van ondernemers. Dit bestuur organiseert bijeenkomsten en lobbyt voor een beter ondernemersklimaat.

Regionieuws
Schaarse ruimte, slimme oplossingen

​Slimme en duurzame oplossingen zijn nodig om ervoor te zorgen dat Nederland zijn hoge niveau van leefbaarheid en bereikbaarheid behoudt, met voldoende ruimte voor wonen, werken en natuur.

lees meer
Dinsdag 2 Mei 2017

​Slimme en duurzame oplossingen zijn nodig om ervoor te zorgen dat Nederland zijn hoge niveau van leefbaarheid en bereikbaarheid behoudt, met voldoende ruimte voor wonen, werken en natuur.
Lees de publicatie​ van NL Next Level​​


Regionieuws
Nationaal economiedebat. Kijk live!
Vanavond organiseren VNO-NCW en MKB een nationaal debat over onze economie met o.a. Halbe Zijlstra (VVD) en Mona Keijzer (CDA).
Volg de live-uitzending vanaf 17.30 uur. ​​
lees meer
Woensdag 15 Februari 2017

Vanavond organiseren VNO-NCW en MKB een nationaal debat over onze economie met o.a. Halbe Zijlstra (VVD) en Mona Keijzer (CDA).

Volg de live-uitzending vanaf 17.30 uur. 

Regionieuws
Rotterdam-The Hague Airpoirt moet groeien

​Vliegtuigmaatschappijen moeten vanaf Rotterdam-The Hague Airport op 10 á 15 additionele bestemmingen in Europa kunnen vliegen. Bert Mooren, directeur van VNO-NCW West vindt dit van cruciaal belang voor het bedrijfsleven.

lees meer
Vrijdag 13 December 2013

door Annemarie van Oorschot

Rotterdam-The Hague Airport is gespecialiseerd in zakelijk en particulier personenvervoer. De vraag uit de regio neemt de laatste jaren snel toe. Vooral het bedrijfsleven in de Zuidvleugel van de Randstad heeft veel plezier van deze regionale luchthaven. “Ondernemers vinden het vervoer vanaf Rotterdam-The Hague Airport efficiënt”, aldus Mooren. “Je bent snel ter plaatse en ook het inchecken verloopt vlot. In de Zuidvleugel van de Randstad vindt veel internationale bedrijvigheid plaats. Denk aan hier gevestigde multinationals, zoals Shell en Unilever, maar ook aan de internationale instellingen in de wereldstad van recht en vrede, Den Haag, aan de exporterende glastuinbouw in het Westland en aan de havengerelateerde bedrijven in Rotterdam. Hierdoor neemt de behoefte aan zakelijke vluchten toe. Voor de economische ontwikkeling van deze regio is het van cruciaal belang hierin te voorzien. Een bloeiende regionale luchthaven maakt het voor buitenlandse ondernemers aantrekkelijk zich hier te vestigen en zorgt voor een flinke  groei van de werkgelegenheid.”

Vergunning
Rotterdam-The Hague Airport wil binnenkort een nieuwe vergunning bij de overheid aanvragen, waardoor zij het aantal bestemmingen binnen Europa en het aantal vluchten kan uitbreiden. Ondernemers vragen om vluchten naar bijvoorbeeld Berlijn, Scandinavië en Oost-Europa. Tegenstanders van deze uitbreiding wijzen op geluidoverlast. Mooren: “Natuurlijk moet de luchthaven zorgvuldig nagaan hoe zij de hinder voor omwonenden tot een minimum kan beperken. Maar dat heeft zij de afgelopen decennia ook gedaan. Het zijn de modernste vliegtuigen die hier opstijgen en landen. De technologische ontwikkeling heeft niet stilgestaan. Deze vliegtuigen hebben al lang niet meer de brulmotoren van de vorige eeuw.”

VNO-NCW Den Haag en VNO-NCW Rotterdam hebben met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen een manifest geschreven, waarin de wensen van het regionale bedrijfsleven zijn opgenomen. Tot die wensen behoort uitbreiding van de Rotterdamse luchthaven omdat hierdoor de internationale bereikbaarheid aanmerkelijk verbetert. Kijk op: www.vno-ncwwest.nl/verkiezingen

0676e765-2dac-4856-b8fb-22a3c428dfb5
Nieuwe leden
Rob (R.) van den Boom
DEN HAAG|Asito regio Zuid-West
Liliane (L.M.E.M.) Limpens BSc - Bachelor of Science
AMSTERDAM|DollsVilla Global BV
Stephan (S.) Kosse
DEN HAAG|Sporttainment Center De Uithof B.V.