Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Doelgroepnetwerk  >  Vrouwennetwerk  >  

Skip Navigation LinksStart

Groei!

Vrouwelijk ondernemerschap stimuleren, zakelijke én persoonlijke groei acceleren. Daarvoor staan een actief bestuur en betrokken werkgroepen van het VNO-NCW VrouwenNetwerk. Ambitieuze vrouwen worden lid. Bewust klein blijven is uit!

Regionieuws
Annemieke Casteelen Zakenvrouw BAR 2014-2015

Annemieke Casteelen, lid van het VNO-NCW VrouwenNetwerk, sleepte de titel​ in de wacht en mag zich het komend jaar Zakenvrouw BAR 2014-2015 noemen. De jury was unaniem in haar oordeel.

lees meer
Vrijdag 30 Januari 2015

Woensdag 21 januari maakte Steven Enneman namens het bestuur en de jury van de ondernemersprijs BAR bekend wie de Zakenvrouw BAR 2014-2015 is geworden. Annemieke Casteelen sleepte de titel in de wacht en mag zich het komend jaar Zakenvrouw BAR 2014-2015 noemen. De jury was unaniem in haar oordeel. Zichtbaar trots nam zij de prijs in ontvangst. Het was tot het laatst ongelooflijk spannend en een mooie strijd met vier goede kandidaten: Barbara Stoopman, Kim Wijers, Annemieke Casteelen en Marinel van Walsum.

Steven Enneman: 'De jury van Zakenvrouw BAR heeft unaniem gekozen voor Annemieke Casteelen. Zij wordt gekenmerkt door haar doorzettingsvermogen, haar creativiteit en passie. Haar bedrijf kenmerkt zich door innovatiekracht en klantgerichtheid. Bovendien laat ze zien dat ze vanuit respect en vertrouwen haar medewerkers stimuleert zich te ontplooien vanuit hun eigen waarden.'

A
nnemieke Casteelen startte in 2007 als ondernemer toen zij 47 jaar oud was. Een opmerkelijke keuze om op latere leeftijd te kiezen voor het ondernemerschap. Samen met haar man en haar twee zonen richtten zij Romar led design op. Zij ziet het als haar missie om zich het komend jaar vooral inzetten om andere ondernemers te stimuleren om door te zetten en ook als het moeilijk is te blijven geloven in jezelf als ondernemer. Met Annemieke heeft de BAR regio een waardige opvolger voor Danielle de Wilde die haar titel overdroeg en de prijs uitreikte.

Vrouwelijke ondernemers zijn van groot belang voor de lokale economie in de BAR regio (Barendrecht-Albrandswaard-Ridderkerk). Vrouwelijke ondernemers brengen balans in de ondernemerswereld en zij zijn economisch van belang, ook als werkgever.
De zakenvrouw BAR verkiezing stimuleert het vrouwelijk ondernemerschap en maakt de kwaliteit van de vrouwelijke ondernemers zichtbaar.

Kijk voor meer informatie over de winnende partij op
http://www.romarled.nl


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Annemieke Casteelen van Romar LED's Design Experience of het bestuur van de Zakenvrouw BAR: Corrie in't Hout, 06 1506 7988

Foto: Fleur Kooiman

Regionieuws
Afschuw over aanslag

​“De aanslag op de vrijheid van meningsuiting gaat ons allemaal aan!”, aldus René Klawer bij aanvang van zijn nieuwjaarstoespraak op 8 januari. De aanslag in Parijs de dag daarvoor was het onderwerp van gesprek tijdens de drukbezochte receptie van VNO-NCW West.

lees meer
Vrijdag 9 Januari 2015

​“De aanslag op de vrijheid van meningsuiting gaat ons allemaal aan!”, aldus René Klawer bij aanvang van zijn nieuwjaarstoespraak op 8 januari. De aanslag in Parijs de dag daarvoor was het onderwerp van gesprek tijdens de drukbezochte receptie van VNO-NCW West.

Fotoreportage

8 januari 2015, 16.30 uur

Nieuwjaarstoespraak
door René Klawer, voorzitter VNO-NCW West
 
U komt hier vooral om te netwerken, dus hou ik het kort, maar niet zonder onze afschuw uit te spreken over de vreselijke terreuraanslag, gisteren, in Parijs.

Een aanslag op de vrijheid van meningsuiting die ons allemaal aangaat!
Een laffe daad die niet met populistische reacties beantwoord mag worden.

We hebben vandaag voor de nieuwjaarsbijeenkomst van VNO-NCW West gekozen voor het thema 'Cultureel Ondernemerschap', dat past precies bij die vrijheid van meningsuiting en expressie.

Ook past dat uitstekend bij de doelstellingen van VNO-NCW en VNO-NCW West voor 2015 :
- Zware inzet op groei van de economie door ondernemerschap
- Zware lobby op lastenverlaging na jaren achtereen zeer forse verhogingen, die moet nu eens met 10 tot 15 miljard omlaag,
vooral ook om de binnenlandse markt te stimuleren.
- We lobbyen continue voor ondernemende provincies in Noord- en Zuid Holland, voor provinciebesturen met lef en ambitie, die daadwerkelijk bijdragen aan de grote economische groeikansen;
met onze goede contacten met Johan Remkes en Jaap Smit.
Een speciaal welkom aan de Commissaris van de Koning van Zuid-Holland Jaap Smit vandaag hier in de Malietoren!
- VNO-NCW West zet ook in 2015 onverminderd in op de DGA's en familiebedrijven
- We organiseren veel bijeenkomsten in onze 10 kringen met de focus op inhoud, waarbij samenwerking tussen de regio's steeds belangrijker wordt, hierdoor bereiken we een nog hogere kwaliteit en maken we een efficiencyslag.
- We gaan volop door met de succesformules onder de titel ‘Power‘, zoals Bouwpower en Zorgpower, en voortzetting van de succesvolle ondernemerstafels. 
- Aanbevelingen en conclusies worden omgezet in lobbyactiviteiten op regionaal, West of landelijk niveau.
- Het West-team is super gemotiveerd om onze leden ook weer in 2015 top kwaliteit te bieden.
Een dank voor de inzet met passie van dit team onder leiding van Bert Mooren en aan de grote inzet van al onze bestuursleden in het Dagelijks Bestuur , het Algemeen Bestuur en de kringbesturen en het steeds groter aantal 'Ambassadeurs' , is hier aan het begin van het jaar op zijn plaats.

Zeer veel dank aan allen.

Nu het thema 'cultureel ondernemerschap'
Een sterk cultureel klimaat is goed voor ondernemend Nederland.
Denk bijvoorbeeld aan het topsectorenbeleid: om hoofdkantoren van buitenlandse ondernemingen naar de Randstad trekken.
Cultuuraanbod speelt daarbij een cruciale rol, ook in het beslissingsproces van buitenlandse bedrijven om zich hier óf elders in Europa te vestigen.
Of het nu om dans, opera, toneel, theater, orkesten of musea gaat.

Met het snijden in de kunstsubsidies door, toen staatssecretaris Halbe Zijlstra, was de cultuursector gedwongen naar nieuwe inkomstenbronnen op zoek te gaan.
Dat bevordert het cultureel ondernemerschap.
Juist in de kunstsector zit veel creativiteit, de weg naar ondernemerschap is derhalve een ‘koud kunstje!’, om over kunst te spreken.

Voorbeelden van creatief ondernemerschap vinden we steeds meer terug:
- Het Rijksmuseum met het kort geleden geopende toprestaurant 'Rijks'.
- De oplossing die het Museum Deventer heeft gevonden om met de collectie uit de historische Waag rond te reizen met het 'stadsverhaal' op andere locaties, zoals het stadsarchief , leegstaande fabrieken en landgoederen.
- Het initiatief van Joop van Caldenborgh het landgoed Voorlinden in Wassenaar om te bouwen tot museum voor zijn collectie moderne beeldhoudwerken.
- Avondopeningen van in diverse musea, vaak gekoppeld aan bijzondere thema’s.

Het is geen kunst voor de kunstsector om met verassende concepten te komen.
In de museale sector wordt in 2014 een groei van 1 miljoen bezoekers genoteerd met 16,3 miljoen bezoekers overall. 
Samenwerking met het bedrijfsleven, zowel grote ondernemingen als mkb,  gaat nu verder dan uitsluitend 'sponsoring'.
Nu kunnen de kunst- en cultuursector aan de ondernemingen met slimme formules waarde toevoegen.

VNO-NCW West heeft de laatste jaren al veel gedaan op het gebied van kunst, cultuur en ondernemerschap.
Ik noem:
- Samenwerking en jaarlijkse bijeenkomst door VNO-NCW Rotterdam en de Kunsthal Rotterdam,
- Samenwerking en bijeenkomsten door VNO-NCW metropool Amsterdam en Cobra Museum Amstelveen en het Stedelijk Museum Amsterdam,
- Samenwerking en bijeenkomsten door VNO-NCW Den Haag en Stedelijk Museum Den Haag, Beelden aan Zee in Scheveningen en Den Haag Sculptuur.

Over die samenwerkingskansen en ondernemerschap zijn er over een half uur twee pitches van twee directeuren van topmusea:,
Karin van Gilst, directeur van het Stedelijk Museum Amsterdam en Benno Tempel, directeur van het Gemeentemuseum, Den Haag

In onze uitnodiging noemen we ook het Hofplein Theater uit Rotterdam. Daarmee geven de drie grote steden op cultureel gebied hier acte-de-presence.
Ik vraag Caroline Pietermaat , directeur van het Hofplein Theater hier kort naar voren.

Caroline, kan je onze gasten in één zin dus kort en bondig uitleggen wat de belangrijkste doelstelling is van het Hofplein Theater?

Graag toast ik nu met u en Caroline Pietermaat op het nieuwe jaar 2015 met de wens dat VNO-NCW West ook in 2015 een bijdrage kan leveren aan het succes van uw onderneming.

Toast en Drinklied uit La Traviata

Regionieuws
Vrouwen naar de top

​De groei van het aantal vrouwelijke leden van raden van bestuur (RvB) en raden van commissarissen (RvC) is zo traag dat de beoogde 30% pas na 2024 wordt behaald.
Voorzitter Caroline van Reenen van het VNO-NCW VrouwenNetwerk wil dat de overheid een prikkel afgeeft door het zwangerschapsverlof eerlijk te verdelen tussen man en vrouw.

lees meer
Woensdag 22 Oktober 2014
Nieuwe leden
Sjoerdtje (S.) Vellema
STEENWIJK|La Liaison
Sjoerdtje (S.) Vellema
STEENWIJK|La Liaison
Social Media