Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Doelgroepnetwerk  >  Vrouwennetwerk  >  

Skip Navigation LinksStart

Groei!

Vrouwelijk ondernemerschap stimuleren, zakelijke én persoonlijke groei acceleren. Daarvoor staan een actief bestuur en betrokken werkgroepen van het VNO-NCW VrouwenNetwerk. Ambitieuze vrouwen worden lid. Bewust klein blijven is uit!

Regionieuws
Exclusieve rondleiding Tweede Kamer

​VVD-Tweede Kamerlid Erik Ziengs bood op 20 februari 25 leden van het VNO-NCW VrouwenNetwerk een exclusieve rondleiding aan door het gebouw van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Vooral de Handelingenkamer maakte indruk.

lees meer
Donderdag 10 April 2014

Door Elke Storm, medewerker VNO-NCW VrouwenNetwerk

Op 20 februari jl. waren  25 leden van het VrouwenNetwerk uitgenodigd om een exclusief kijkje te komen nemen achter de schermen van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Dit gebeurde onder leiding van VVD-Tweede Kamerlid Erik Ziengs.

Gestart werd met een ontvangst in de VVD-fractiekamer, waar Erik Ziengs toegelicht heeft hoe een gemiddelde dag van een parlementariër eruit ziet. De portefeuille van Erik Ziengs is volledig gericht op Economische Zaken, zijn specialiteit daarin is onder andere het Midden- en Kleinbedrijf. Als oud-ondernemer is hem dat op zijn lijf geschreven. Tijdens dit gesprek mochten er volop vragen gesteld, wat de dames dan vooral ook deden.

Aansluitend op het gesprek volgde een rondleiding door de Tweede Kamer. De persoonlijk medewerker van Erik Ziengs heeft ons langs verschillende interessante plekken geleid en ons voorzien van een uitstekende uitleg. We hebben een zitting bij mogen bijwonen in de plenaire zaal en zijn natuurlijk langs de welbekende balie geweest, waar de pers de Kamerleden vaak opwacht. Beiden bekend bij menigeen via de televisie.

Maar de Tweede Kamer heeft nog veel meer te bieden. We hebben een kijkje mogen nemen in de Oude zaal. Deze zaal diende voor veel verschillende doeleinden, o.a. als balzaal, eetzaal, vergaderzaal en zelfs als militair hospitaal. Vanaf 1814 werd de zaal gebruikt als plenaire zaal, totdat deze te klein hiervoor werd. Ook leidde de rondleiding langs de Handelingenkamer, een zeer indrukwekkend kamertje waar zich naast boeken over staatsinrichting e.d. ook de Handelingen bevinden. Handelingen zijn de woordelijke verslagen van de plenaire vergaderingen. Hier is ook de groepsfoto gemaakt. Uiteraard zijn we ook langs de Statenpassage gekomen en langs de verschillende Commissievergaderzalen, waar de meeste vergaderingen van de Tweede Kamer plaatsvinden.

Met dank aan Erik Ziengs, zijn persoonlijk medewerker en Corina Holla hebben wij allen mogen genieten van een mooie en ook zeer leerzame bijeenkomst in de Tweede Kamer. Dit was een mooie bijeenkomst om het jaar mee te beginnen.