Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Doelgroepnetwerk  >  Vrouwennetwerk  >  

Skip Navigation LinksStart

Groei!

Vrouwelijk ondernemerschap stimuleren, zakelijke én persoonlijke groei acceleren. Daarvoor staan een actief bestuur en betrokken werkgroepen van het VNO-NCW VrouwenNetwerk. Ambitieuze vrouwen worden lid. Bewust klein blijven is uit!

Regionieuws
Ga je mee naar IJsland?

​IJsland staat op de 1e plaats in de wereldranglijst als het gaat om gender gelijkheid. Dit betekent dat IJsland het beter doet dan Nederland. Tijdens deze reis gaan we bekijken wat we kunnen leren van de IJslandse aanpak rondom het thema diversiteit.

lees meer
Maandag 11 September 2017

​​IJsland staat op de 1e plaats in de wereldranglijst als het gaat om gender gelijkheid. Dit betekent dat IJsland het beter doet dan Nederland. Tijdens deze reis gaan we bekijken wat we kunnen leren van de IJslandse aanpak rondom het thema diversiteit.
Lees verder

Regionieuws
Even voorstellen

Op 5 september zijn er twee nieuwe bestuursleden aangetreden tot het bestuur van het VrouwenNetwerk: Elvira Bos en Fauzia Mahomed Radja. We stellen ze graag even aan je voor!

lees meer
Woensdag 6 September 2017
Elvira Bos, team lead Mediarelaties & Public affairs bij VIVAT
Bestuurslid VNO-NCW VrouwenNetwerk, portefeuille Communicatie

Elvira Bos (35), bestuurslid met de portefeuille communicatie: "Ik heb veel zin om mij in te zetten voor (de leden van) het VrouwenNetwerk. De discussie over vrouwen aan de top, vrouwelijk ondernemerschap en diversiteit volg ik al vele jaren, ik kan niet wachten om mijn bijdrage te leveren. Ik zie veel kansen voor het Netwerk op het gebied van communicatie, door goede inzet van de beschikbare communicatiemiddelen, bredere zichtbaarheid en het aanscherpen van de kernboodschap en standpunten. 

Zakelijk gezien ligt mijn hart al tien jaar bij de communicatie. Na het opdoen van ervaring binnen meerdere disciplines, waaronder PR (bureau) en brand management (Red Bull), houd ik mij het liefste bezig met externe communicatie. Met name woordvoering, reputatie- en stakeholdermanagement en Public Affairs. Daar ben ik dan ook dagelijks mee bezig als team lead Mediarelaties & Public Affairs bij VIVAT. VIVAT is een van de grootste verzekeraars en verantwoorde vermogensbeheerders van Nederland, bekend van onder meer Zwitserleven en Reaal. 

Thuis wachten drie lieve dochters op mij, samen met een ondernemende man. Daarnaast houd ik van yoga, reizen, eten met vrienden en lezen.

Graag tot ziens op een van de bijeenkomsten!"
Fauzia Mahomed Radja, directeur FM Consultancy
Bestuurslid VNO-NCW VrouwenNetwerk, portefeuille Marketing

Nice to meet you! Mijn naam is Fauzia Mahomed Radja, 34 jaar en woonachtig in het bruisende Rotterdam. Ik heb een bedrijfskundige achtergrond (Management, Economie & Recht) en ben vanaf 2011 directeur bij FM Consultancy. Wij ondersteunen ondernemers (starters, ZZP-ers en MKB-bedrijven) op het gebied van strategisch management. Wij adviseren en ondersteunen organisatie in hoe zij hun korte, midden en lange termijn doelen effectief en efficiënt kunnen realiseren. Marketing & Sales, Office Management en HR-vraagstukken zijn onze specialismen. Onze slogan is dus ook 'Zonder strategie, geen groei'.

Mijn diverse ondernemersactiviteiten hebben mij in 2015 een plek opgeleverd in De Kleurrijke Top 100, de lijst van invloedrijke en kleurrijke Nederlanders en een nominatie in de Opzij Top 10 en Viva400 Award. Gedurende mijn carrière ben ik met vele ondernemers in contact gekomen. Wat me opviel is dat ze altijd wel op zoek zijn naar nieuwe contacten en kennis. Kennis zodat ze konden groeien op persoonlijk niveau, maar ook met hun bedrijf.

Door mijn bestuursfunctie bij het VrouwenNetwerk kan ik een actieve bijdrage leveren aan deze thema’s. De missie van het VrouwenNetwerk ‘Vrouwelijk ondernemerschap stimuleren en zakelijke en persoonlijke groei accelereren’ is juist in deze tijd zo belangrijk en verdient de nodige aandacht. Vrouwelijke ondernemers kunnen bij VNO-NCW met andere ondernemers sparren en hun ervaringen uitwisselen, op deze wijze kan er een heel sterk waardevol netwerk worden gecreëerd wat weer ten goede komt van het bedrijf.

Door mijn kennis, ervaring en netwerk hoop ik een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de doelstellingen van het VrouwenNetwerk om vrouwelijke ondernemers te inspireren en in beweging te zetten om met hun zakelijke en persoonlijke groei aan de slag te gaan. Mijn portefeuille bij VNO-NCW is het op de kaart zetten van het VNO-NCW VrouwenNetwerk, zowel regionaal als landelijk, en het aantrekken van nieuwe leden.

Als ik niet in Rotterdam ben, dan ben ik deze wereld aan het ontdekken. Mijn reislust heeft me al 43 mooie landen laten zien en er staan nog meer op de planning. Mocht je me persoonlijk willen spreken dan sta ik zeker open voor een kennismaking. Tot op de bijeenkomsten. ​

Regionieuws
Don't chicken out!

​Ondernemingen die door een divers team van mannen en vrouwen worden geleid komen volgens investeringsmaatschappij Karmijn Kapitaal tot betere bedrijfsresultaten. Mannen hebben veel lef en vrouwen zijn enorme risicomanagers. Juist die combinatie maakt een bedrijf heel sterk. 

lees meer
Vrijdag 7 April 2017
Ondernemingen die door een divers team van mannen en vrouwen worden geleid komen volgens investeringsmaatschappij Karmijn Kapitaal tot betere bedrijfsresultaten. Mannen hebben veel lef en vrouwen zijn enorme risicomanagers. Juist die combinatie maakt een bedrijf heel sterk. 

Door Elke Storm

Cilian Jansen Verplanke, mede-eigenaar van Karmijn Kapitaal, was op 3 april te gast bij het Netwerkdiner van het VNO-NCW VrouwenNetwerk in Museum Prinsenhof Delft. In 2010 heeft zij samen met twee andere vrouwen Karmijn Kapitaal opgericht. Een vrouwelijke headhunter heeft hen bij elkaar gebracht. Zij zag het meerdere malen gebeuren dat vrouwen die een prachtige onderneming leiden ontslag nemen zodra de onderneming te koop kwam te staan, omdat ze liever geen groot bedrag lenen bij de bank voor de aankoop van het bedrijf. Jansen Verplanke en haar twee partners zagen hier een gat in de mark en zijn toen Karmijn Kapitaal gestart.

Om een bedrijf te laten groeien is vaak extern kapitaal nodig. Dat kan bijvoorbeeld een lening bij de bank zijn, maar er kan ook gezocht worden naar een private investeerder. Karmijn Kapitaal kiest er bewust voor om te investeren in bedrijven met zowel mannen én vrouwen in de directie. In de praktijk ziet het dat de leden van een diverse directie elkaar versterken en daarmee de groeikracht van het bedrijf. Een investeringsmaatschappij kan op verschillende manieren toegevoegde waarde leveren aan een onderneming, namelijk:
  • Sparringpartner zijn;
  • Financiële topexperts inzetten;
  • Financiële armslag en slagkracht leveren;
  • Interne verbeteringen adviseren of doorvoeren;
  • Overname van andere bedrijven mogelijk maken.
Het doel van Karmijn Kapitaal is vrouwelijke ondernemers inspireren om een bedrijf over te nemen en groter te durven denken. Jansen Verplanke geeft als advies: vraag om hulp en laat je niet door tegenslag tegenhouden. “Elke ‘ja’ begint met een ‘nee’, don’t chicken out!”

 
In de culturele sector wordt vaak gezocht worden naar nieuwe manieren van financiering, omdat subsidies niet meer toereikend zijn. Janelle Moerman, de nieuwe directeur van Museum Prinsenhof Delft, legt uit dat het museum subsidie ontvangt voor het uitvoeren van de basistaken, vooral van de gemeente. Voor tentoonstellingen, restauraties, onderzoek en educatieprojecten, of de aankoop van een kunstwerk is extra financiering nodig. “Hiervoor zijn we afhankelijk van fondsen, sponsors en steungevers.” Museum Prinsenhof Delft heeft ook wel eens gebruik gemaakt van crowdfunding, dat werd ervaren als een mooie manier van financieren. “Het levert geld op, als ook een hoop nieuwe ambassadeurs.”

 
Vanaf 8 april is de ‘Verboden porselein’-collectie te bewonderen in Museum Prinsenhof Delft. Met deze tentoonstelling heeft Museum Prinsenhof Delft een primeur, want de archeologische schatten worden voor het eerst buiten Azië getoond. Koningin Maxíma zal deze tentoonstelling openen. 

 
Bekijk hier​ de fotoreportage

86da7ffa-57f6-4bf8-8d69-42c497423715
Nieuwe leden
dr. Joke (J.G.) Boonstra
ROTTERDAM|Erasmus MC
Suzanne (S.R.) Kocken
DEN HAAG|DVP B.V.
Social Media
Dáárom ben ik lid!
"Ik vind het fijn om bij de bijeenkomsten van het Vrouwennetwerk met een groep vrouwen de moeilijkere kanten van het ondernemen te bespreken."

Bernadette Bijman
Directeur-eigenaar Rubens Kwekerijen
Dáárom ben ik lid!
"De toegevoegde waarde is dat ik met ondernemers kan sparren over waar je als ondernemer tegenaan loopt."

Elly de Knikker
Directeur-eigenaar reclame- en communicatiebureau Graficelly, gevestigd in Reeuwijk
Dáárom ben ik lid!
"Meer diversiteit aan leden"

Fauzia Mahomed Radja
Directeur FM Consultancy
Dáárom ben ik lid!
"Binnen VNO-NCW West is een dynamisch en ambitieus vrouwennetwerk actief."

Tatjana Romanyk
Directeur-eigenaar Aptitude Health, educatie en advies oncologie

 Video

Guts & Glory, hét topvrouwenevent in Nederland