Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Doelgroepnetwerk  >  Vrouwennetwerk  >  

Skip Navigation LinksStart

Groei!

Vrouwelijk ondernemerschap stimuleren, zakelijke én persoonlijke groei acceleren. Daarvoor staan een actief bestuur en betrokken werkgroepen van het VNO-NCW VrouwenNetwerk. Ambitieuze vrouwen worden lid. Bewust klein blijven is uit!

Regionieuws

Stoer Tata Steel voor vrouwen

​“Hier is geen glazen plafond”, benadrukt Annemarie Manger, director Engineering bij Tata Steel. Toch is zij de enige vrouw in het managementteam. Veertig leden van het VNO-NCW VrouwenNetwerk zijn op excursie in een stoer bedrijf. 

lees meer
Woensdag 27 Januari 2016
​Ze stappen een andere wereld in; de ruim veertig leden van het VNO-NCW VrouwenNetwerk die op uitnodiging van Annemarie Manger, director Engineering bij Tata Steel,  op 26 januari een rondleiding krijgen in IJmuiden. Het is de wereld van het harde staal, de techniek en de grote getallen. Eigenlijk een échte mannenwereld. 

Door Annemarie van Oorschot​

Het terrein van de voormalige Hoogovens is 750 hectare groot, even groot als de gemeente Bussum. Er ligt 100 kilometer spoorlijn en 80 kilometer autoweg. Een toplocatie, zal Annemarie Manger later zeggen, waar - dankzij de ligging aan zee -  schepen de grondstoffen ijzererts en steenkool kunnen aanvoeren. Manger durft zelfs te beweren dat er dankzij die ligging nog winst wordt gemaakt in IJmuiden, want het gaat niet goed met de staalindustrie. “De groei in China stagneert”, legt zij uit. “Dat leidt tot overproductie van staal dat China vervolgens onder kostprijs in Europa dumpt, omdat wij hier geen protectionistische maatregelen nemen. Onze fabrieken in Engeland lijden al zware verliezen. Het is een donkere wolk.”

Warmlopen 
De bustocht over het terrein geeft zicht op de grootschaligheid van de productieprocessen. Neem de walsstraat. Die is al bijna 1 kilometer lang. Het gezelschap mag uitstappen om dat proces binnen te bekijken. Roodgloeiende platen rollen tussen de walsen door en krijgen de door de klant gewenste dikte en breedte. Het staal is 1200 graden Celsius. Het zware proces brengt zoveel slijtage met zich mee dat de walsen om de vijf uur vervangen moeten worden door nieuwe.  Als water het roest met een oorverdovend gesis van de platen spuit, ontnemen dikke stoomwolken een paar seconden alle zicht. Het is indrukwekkend. Mannenwereld of niet, de dames lopen warm voor dit bedrijf. Aan het einde van de straat worden staalrollen op een lopende band gezet. Gemiddeld 25 ton aan gewicht! Dat betekent dat een vrachtwagen slechts 1 rol tegelijk kan vervoeren. De gids, een man, imponeert met talloze grote feiten en cijfers. Er werken in IJmuiden 9000 medewerkers. Maar… slechts 8 procent is vrouw.

Diversiteit
Het thema van de bijeenkomst is het diversiteitsbeleid. Na de rondleiding start Annemarie Manger haar lezing met de introductie van drie vrouwelijke collega’s, stuk voor stuk met een  verantwoordelijke functie in het operationeel management. Ze sturen vooral mannen aan en dat gaat ze goed af. “Tata Steel behoorde tot de 3 genomineerden van de Femme Tech Bedrijven in 2014”, vertelt Manger. “ Hier is geen glazen plafond, dat heeft met de cultuur te maken. We waren het eerste bedrijf waar je vier dagen negen uur mocht werken.” Toch maakt ze zich hard voor een grotere diversiteit bij Tata. Van het 7-hoofdige managementteam is zij de enige vrouw. Van de top 300 Leidinggevende functies, waartoe ook de drie collega’s behoren, is slechts 20 procent vrouw. Manger vindt die percentages te laag. Het percentage vrouwen dat kiest voor een technische opleiding moet ook omhoog. “Ik wil jullie in ieder geval oproepen techniek uit te dragen naar jullie dochters. De stimulans vanuit het thuisfront is heel belangrijk. Zo heeft mijn vader mij gestimuleerd chemische technologie te gaan studeren.” 

Özdemir
Journaliste Senay Özdemir is van Turkse afkomst en richtte SEN Magazine op, de glossy voor mediterrane vrouwen.  “Özdemir betekent echt staal”, zegt ze enthousiast. Ze schetst hoe vrouwonvriendelijk het beeld in de media is. “Slechts 24 procent van de mensen die in artikelen, reportages en praatprogramma’s voorkomen, is vrouw. Zeventig procent van de mannen wordt afgebeeld in hun werkomgeving, 53 procent van de vrouwen in een huiselijke omgeving. Vrouwen worden vaak met een sexy blik en ontblote lichaamsdelen op de foto gezet. Waarom?” Helemaal druk maakt ze zich over de opiniepagina’s. “Alleen maar mannen verkondigen daar hun mening.” Özdemir roept de vrouwen in de zaal op opiniestukken en blogs te schrijven en stelt ter voorbereiding daarop een masterclass voor.  Ruim vijftien vrouwen steken enthousiast de hand op op de vraag of zij daaraan willen deelnemen. 

Klik hier voor de fotoreportage ​
Klik hier​ voor de video over het staalmaakproces bij Tata Steel​
Regionieuws
Vrouwen Netwerk bezoekt Tweede Kamer

Het aandeel vrouwen in de Tweede Kamer neemt af. Burgemeester Callewaert benadrukte tijdens het bezoek van het VrouwenNetwerk aan het parlement het belang van diversiteit in de politiek.

lees meer
Woensdag 16 December 2015
Tijdens een bezoek aan de Tweede Kamer der Staten Generaal gingen leden van het VrouwenNetwerk in gesprek met VVD-Tweede Kamerlid Aukje de Vries en burgemeester van Bergeijk Arinda Callewaert over vrouwen, politiek en ondernemerschap.

Door Elke Storm

De dagelijkse gang van zaken in de politiek is voor veel leden onbekend terrein. Aukje de Vries, Friezin en VVD-Tweede Kamerlid met de portefeuille Financiën, nam vijfentwintig vrouwelijke ondernemers en managers mee in haar wereld van Tweede Kamerlid. “Een normale werkweek bestaat vooral uit vergaderdagen”, vertelt De Vries. “Deze vinden van oudsher plaats op dinsdag tot en met donderdag. Op maandag en vrijdag leg ik vaak werkbezoeken in het land af aan bijvoorbeeld ondernemers, banken en andere instanties. Deze zijn belangrijk voor de contacten buiten de Plenaire Zaal.”

Eigen businessje
“Het zijn van een Tweede Kamerlid is een soort ‘eigen businessje’”, vervolgt De Vries. “Ieder heeft zijn eigen persoonlijk medewerker en samen deel je een beleidsmedewerker en een voorlichter. Wil je op de kiezerslijst terecht komen, dan moet je jezelf goed profileren. Netwerken blijft daarbij een belangrijk onderdeel.” De Vries geeft aan geen glazen plafond te ervaren en gelooft in een combinatie van mannen en vrouwen in een fractie. “Het werk is boeiend, afwisselend en belangrijk.” 

Diversiteit
Arinda Callewaert, jaren oud-wethouder in de gemeenten ’s-Gravendeel en Binnenmaas en oud voorzitter CDAVrouwen, start per 1 januari 2016 als burgemeester in gemeente Bergeijk. Zij benadrukt dat aandacht voor diversiteit in de politiek van belang is, omdat  de groei van het aantal vrouwen in de politiek de laatste vijf jaar stagneert. Het aandeel van vrouwen in de Tweede Kamer neemt zelfs af van 41 procent in 2011 naar 37 procent in 2015. Wel is het aantal vrouwen in de Provinciale Staten en de Waterschapsbesturen in dezelfde periode iets toegenomen, blijkt uit de factsheet ‘Vrouwen in de politiek' 2015 van Atria, kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis. 

“Een volksvertegenwoordiging moet  een goede afspiegeling van de gehele bevolking  zijn. Daarnaast is wetenschappelijk aangetoond dat een divers team betere resultaten toont”, meent Callewaert. “Er wordt dan beter gecommuniceerd en er wordt meer nagedacht over waarom er op bepaalde manieren gehandeld wordt.”

Bekijk hier de fotoreportage
Bekijk hier​ de factsheet Vrouwen in de politiek 2015
Regionieuws
Sparren voor succes!

“Het is waardevol, vermakelijk en het levert zakelijk rendement op.” Tijdens een viergangen verrassingsdiner in de Euromast in Rotterdam evalueerden leden en relaties van het VNO-NCW Vrouwennetwerk de Ondernemerstafels voor vrouwelijke topmanagers en ondernemers.  

lees meer
Woensdag 2 December 2015
​“Het is waardevol, vermakelijk en het levert zakelijk rendement op.” Tijdens een viergangen verrassingsdiner in de Euromast in Rotterdam evalueerden leden en relaties van het VNO-NCW Vrouwennetwerk de Ondernemerstafels voor vrouwelijke topmanagers en ondernemers.   

Door Pieter van der Meulen

Op een stormachtige maandagavond wisselden meer dan vijftig vrouwelijke managers en ondernemers uit het Vrouwennetwerk professionele ervaringen uit met als hoofdonderwerp de “Ondernemerstafels Vrouwen”, die eind 2014 zijn gestart. Hoewel de harde wind in het kraaiennest van de Euromast, waar het netwerkdiner op honderd meter hoogte plaatsvond, duidelijk voelbaar was, wisten de aanwezigen er een geslaagde avond van te maken. Voorafgaand aan het diner vertelden Louise van Hoof, software directeur bij Deloitte, en Yvonne Sørensen, ondernemer en partner bij advocatenbureau SørensenWeijers&co, in een vraaggesprek met Caroline van Reenen, voorzitter van het VNO-NCW Vrouwennetwerk, over hun ervaringen met deze Ondernemerstafels. Souad el Hamdaoui sprak over haar rol als directeur van de Euromast en haar samenwerking met Jamie Oliver.

Meerwaarde
“Inmiddels zijn we een jaar verder en het is niet in me opgekomen om ermee te stoppen. We gaan gewoon door.” Louise van Hoof, software directeur bij Deloitte, neemt deel aan een ondernemerstafel  en heeft positieve ervaringen overgehouden aan het eerste jaar. “Het voelde in eerste instantie wat vreemd, mijn vrije tijd doorbrengen met mensen die ik niet ken, maar het blijkt dat we elkaar in veel gevallen echt kunnen helpen. De volgende stap is om jongere dames erbij te betrekken. Misschien hebben veel van hen dezelfde vooroordelen die ik had toen ik jong was en die kunnen we dan doorbreken.” Volgens Van Hoof zijn de ondernemerstafels ook een uitstekende manier om haar netwerk op peil te houden. “Netwerken is voor mij niet vol te houden als het niet leuk is.”   

Verschillende vaardigheden
“De bijeenkomsten van VNO-NCW West zijn van hoge kwaliteit, maar bij deze tafels leer je echt mensen kennen.” Yvonne Sørensen heeft ook deelgenomen aan gemengde ondernemerstafels, een initiatief van het DGA-netwerk van VNO-NCW West en stelt dat het een zeer succesvol concept is. “Iedereen aan tafel heeft een eigen bedrijf, het zijn allemaal DGA’s. Iedereen heeft echt iets te vertellen. Bij deze ondernemerstafels van het Vrouwennetwerk is dat niet anders. Bijzonder is dat je met mensen uit verschillende vakgebieden aan tafel zit. Daardoor ontstaat een gevarieerde mix van vaardigheden, waar veel zakelijk voordeel uit te halen valt. Deze voordelen wegen absoluut op tegen de tijd die erin gaat.”  

Jamie’s Italian
“Ik heb altijd gevoeld dat de Euromast mijn zaak is. Ik benader mijn werkzaamheden hier vanuit een gevoel van ondernemerschap.” Sinds 2008 is Souad El Hamdaoui directeur van het hoogste gebouw in Nederland dat toegankelijk is voor publiek. Sinds kort is zij naast haar werkzaamheden in de Euromast als ondernemer en als operationeel directeur betrokken bij Jamies Italian Nederland, een restaurant van topkok Jamie Oliver. Drie maanden geleden werd in de Markthal in Rotterdam de eerste Nederlandse vestiging geopend. “Het is natuurlijk bijzonder om met Jamie Oliver en zijn team samen te werken. Zijn filosofie staat dicht bij mijn eigen ideeën. We hebben lange gesprekken gehad over onder andere werkethos en dierenwelzijn. Het is mijn ambitie een mini-imperium van Jamie’s Italian restaurants in Nederland te bouwen. We zijn op zoek naar geschikte locaties in Amsterdam, Den Haag en Utrecht. In mijn functie bij de Euromast voelde ik me al ondernemer, maar door dit project ben ik het daadwerkelijk geworden.” ​

Lees hier meer over het VNO-NCW Vrouwennetwerk
Lees hier meer over de Ondernemerstafels van het Vrouwennetwerk
​Bekijk hier de fotoreportage     ​
9add9d84-0fef-4788-81f3-c4b856f5ef38
Nieuwe leden
Ruurtje (R.) de Vries
DEN HAAG|Itera BV
Yvette (Y) van Polen-Olfers
DEN HAAG|ABN AMRO Bank Nederland N.V.
Social Media

 Video

Guts & Glory, hét topvrouwenevent in Nederland