Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Doelgroepnetwerk  >  Vrouwennetwerk  >  

Skip Navigation LinksStart

Groei!

Vrouwelijk ondernemerschap stimuleren, zakelijke én persoonlijke groei acceleren. Daarvoor staan een actief bestuur en betrokken werkgroepen van het VNO-NCW VrouwenNetwerk. Ambitieuze vrouwen worden lid. Bewust klein blijven is uit!

Regionieuws
Vacature Bestuurslid Vrouwen Netwerk

​Het VNO-NCW VrouwenNetwerk is op zoek naar een nieuw bestuurslid. In het bestuur is er een vacature voor de portefeuille Marketing, Communicatie en Ledenwerving.​

lees meer
Dinsdag 15 Juli 2014

​Het VNO-NCW VrouwenNetwerk is op zoek naar een nieuw bestuurslid. In het bestuur is er een vacature voor de portefeuille Marketing, Communicatie en Ledenwerving.

Het
bestuur bestaat uit 7 bestuursleden die elk hun eigen portefeuille beheren. Zij worden ondersteund vanuit VNO-NCW West door de manager en medewerker van het VrouwenNetwerk.


D
e focus van het VrouwenNetwerk ligt op het stimuleren van vrouwelijk ondernemerschap en het accelereren van zakelijke en persoonlijke groei. We willen een aantoonbare bijdrage leveren aan de groei van bedrijven van vrouwelijke ondernemers en aan het doorgroeien van vrouwelijke managers naar de top.

Tot en met
31 augustus 2014 kunt u solliciteren naar deze functie.

Taken

Van bestuursleden wordt verwacht:

 • Bijwonen van de bestuursvergaderingen;
 • Een actieve bijdrage leveren aan de groeidoelstelling van het VNO-NCW VrouwenNetwerk en de vereniging VNO-NCW West;
 • Beheren van de portefeuille: Marketing, communicatie en ledenwerving.

​Functie eisen

 • Zij moet aantoonbare ervaring hebben op het gebied van marketing, communicatie en ledenwerving;
 • Zij heeft aantoonbare bestuurlijke ervaring;
 • Zij is ondernemer met minimaal 5 fte of manager, lid van het MT of RvB;
 • Zij heeft een brede maatschappelijke oriëntatie en een relevant netwerk;
 • Zij is in staat voor het VrouwenNetwerk relevante thema's te herkennen;
 • Zij is een integere persoonlijkheid die onafhankelijk en vernieuwend denkt en grote vaardigheden heeft op het gebied van communicatie;
 • Zij is in staat organisaties van het bedrijfsleven, private partijen, maatschappelijke organisaties en overheidspartijen te stimuleren tot samenwerking met het netwerk/ VNO-NCW West;
 • Zij gaat daarbij sterk resultaatgericht te werk, met tegelijk voldoende oog voor de argumenten van anderen;
 • Zij wil een belangrijke bijdrage leveren aan de groei en bloei van het VrouwenNetwerk;
 • Zij levert samen met de andere leden van het bestuur een bestuurlijke bijdrage aan de strategie en doelstellingen van het VrouwenNetwerk;
 • Zij is bereid zich in de actuele thema's te verdiepen;
 • Zij is (potentieel) lid van VNO-NCW West.Bedrijfsprofiel

Het VNO-NCW VrouwenNetwerk, onderdeel van VNO-NCW West, stimuleert vrouwelijk ondernemerschap en accelereert zakelijke en persoonlijke groei. Het wil met andere woorden een aantoonbare bijdrage leveren aan de groei van bedrijven van vrouwelijke ondernemers en aan het doorgroeien van vrouwelijke managers naar de top in een bedrijf.

Ondernemers, directeuren-grootaandeelhouders en vrouwen op hoge leidinggevende posities bij grotere werkgevers vormen de basis van het netwerk. Het VrouwenNetwerk is nadrukkelijk geen netwerk van zelfstandigen zonder personeel. Het overgrote deel van de leden heeft meer dan vijf werknemers in dienst. Alle leden zijn actief in het bedrijfsleven in Noord- en Zuid-Holland en hebben groeiambities.

Om de beoogde groei te realiseren organiseert het VrouwenNetwerk onder meer netwerkbijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten kunnen vrouwelijke ondernemers en topmanagers, die werkzaam zijn in uiteenlopende sectoren, elkaar ontmoeten en op een openhartige manier kennis en ervaring met elkaar delen. Daarnaast organiseert het VrouwenNetwerk ontwikkeling- en intervisietrajecten, waaronder Ondernemerstafels, samen met workshops die gegeven worden door en voor leden. Ook kan er deelgenomen worden aan diverse lobbyprojecten en denktanks van VNO-NCW West. Deze zetten zich in voor langetermijnoplossingen in het ondernemingsklimaat.

Solliciteren

Graag ontvangen wij uiterlijk 31 augustus 2014 schriftelijk reactie. De sollicitatiegesprekken zullen in de 2e en 3e week van september 2014 plaatsvinden.

S
chriftelijke reacties kunnen naar: vrouwennetwerk@vno-ncwwest.nl ovv 'vacature bestuurslid VNO-NCW VrouwenNetwerk'​

Voor meer informatie:

Bel of mail rechtstreeks met VNO-NCW West. Contactpersonen: C.M. van Reenen, Voorzitter selectiecommissie, of mevrouw L. Beduwé, Manager VNO-NCW VrouwenNetwerk.

Caroline van Reenen
T: 023 555 27 20
M: 06 51 18 01 75
E: cm.van.reenen@hoe-zo.nl

Louise Beduwé
T: 070 349 08 22
M: 06 11 35 17 13
E: beduwe@vno-ncwwest.nl

Regionieuws
Vrouwen Netwerk start Ondernemers tafels

​In september zullen vijf Ondernemerstafels van het VNO-NCW VrouwenNetwerk van start gaan. Bijna 35 ondernemers en topmanagers hebben zich hiervoor aangemeld. 

lees meer
Donderdag 10 Juli 2014

In september zullen vijf Ondernemerstafels van het VNO-NCW VrouwenNetwerk van start gaan. Bijna 35 leden​ hebben zich hiervoor aangemeld. Deze ondernemers en topmanagers ambiëren zakelijke en persoonlijke groei en verwachten dat de Ondernemerstafel hen op dit punt inspiratie biedt.

Door Elke Storm

Het VNO-NCW VrouwenNetwerk wil haar leden graag ondersteunen bij het waarmaken van hun groeiambities. Om die reden is het initiatief 'Ondernemerstafels, Ontwikkeling & Intervisie' in het leven geroepen. Aan een Ondernemerstafel zitten gemiddeld 6 leden, die enkele keren per jaar samenkomen om te klankborden met elkaar over allerlei (ondernemers-)zaken.

Onderwerpen die aan bod kunnen komen:

 • Sparren met gelijkgestemden en het delen van ervaringen,
 • Ontwikkeling en intervisie op het gebied van zelfvertrouwen en leiderschap,
 • Hoe om te gaan met mannelijke en vrouwelijke leiderschapsstijlen,
 • Helpen met het vinden van de balans tussen werk en privé,
 • Hoe om te gaan met financieringsstukken,
 • Hoe te onderhandelen,
 • En hoe typisch vrouwelijke valkuilen te vermijden.


In de samenstelling van de Ondernemerstafels wordt rekening gehouden met ervaring, 
leeftijdsopbouw, geografische afstand en spreiding over sectoren. Concurrenten zitten niet aan één tafel en alle gedeelde informatie is strikt vertrouwelijk en blijft binnenskamers.

Indien u ook geïnteresseerd bent in deelname aan de Ondernemerstafels, neem dan contact op via:
vrouwennetwerk@vno-ncwwest.nl.

Regionieuws
Geld is geen doel

​Vrouwelijke ondernemers die willen groeien met hun bedrijf streven naar meer winst of omzet. Groeicoach Madelon Dik zet kanttekeningen bij deze geldelijke doelstellingen. In zeven stappen laat zij zien hoe je zakelijk kunt groeien door waarde te creëren.

lees meer
Donderdag 3 Juli 2014

Vrouwelijke ondernemers die willen groeien met hun bedrijf streven naar meer winst of omzet. Groeicoach Madelon Dik zet kanttekeningen bij deze geldelijke doelstellingen. In zeven stappen laat zij zien hoe je zakelijk kunt groeien door waarde te creëren.

Door Elke Storm

Doelen stellen, dat is waar het allemaal mee begint. Madelon Dik vertelt openhartig over haar ervaringen en carrièreswitch naar Groeicoach aan een select gezelschap van vrouwelijke ondernemers en topmanagers.
 Zij nemen deel aan de workshop 'Geïnspireerd de zomer in!' over het realiseren van zakelijke groei georganiseerd door het VNO-NCW VrouwenNetwerk. Gastvrouw was Caroline van Reenen, bestuursvoorzitter van het VrouwenNetwerk en eigenaar van HOEZO! Projectmanagement & Congresorganisatie in Heemstede.

Madelon Dik besloot in 2002 om het roer om te gooien en startte haar eigen onderneming Groei. Haar missie is het inspireren van ondernemers die zakelijk willen groeien. Madelon Dik staat voor commercieel succes, maar wil tegelijkertijd ook een zinvolle bijdrage leveren. Met andere woorden, groeien op een gezonde en succesvolle manier en doen waarin je
 gelooft.

Door het stellen van de juiste vragen weet Madelon de vrouwen op scherp te zetten. Wat wil je bereiken in de komende vijf jaar? Velen stellen geld als doel, maar wat levert geld eigenlijk op? Een van de deelnemers aan de workshop antwoordt dat geld het leven gemakkelijk maakt, het geeft ruimte en daardoor ook de mogelijkheid om leuke dingen te doen. Is geld dan niet gewoon het middel om het doel te bereiken en kan er dan niet vandaag al begonnen worden met leuke dingen doen? "Wees je ervan bewust dat je doelen stelt waarop je invloed hebt. Nu kun je dingen veranderen. Stel daarom een doel wat je dagelijks kunt leven", aldus Madelon Dik.

"Als je wilt groeien baseer dan je strategie op waardecreatie. Als jij in optimale staat bent, ben je ook het meest waard voor een ander. Lever waarde aan jezelf met wat je doet, word daar bewust van."

Meer informatie over Groei en de 7 stappen om zakelijke groei te realiseren
http://www.madelondik.nl/.  

Nieuwe leden
Yardena (Y.) Shitrit
DEN HAAG|Haagse Hogeschool, De
Margot (M.) Potman
DEN HAAG|ABN AMRO Bank Nederland N.V.
Social Media