Hét ondernemersnetwerk in de Randstad

Skip Navigation LinksIndustrie Netwerk

Steun voor maakindustrie

​VNO-NCW West de belangen van de maakindustrie beter behartigen op lokaal, nationaal en internationaal niveau. Een duurzame industrie is een belangrijke pijler onder onze economie.

Regionieuws
Groei- versnelling regio Rotterdam

Cambridge Innovation Center, Venture Café Rotterdam, General Electric en VNO-NCW Regio Rotterdam gaan gezamenlijk een enorme impuls geven aan een door
innovatie gedreven ecosysteem in de regio Rotterdam.

lees meer
Donderdag 24 Maart 2016

Persbericht

Rotterdam, 23 maart 2016

Groeiversnelling regio Rotterdam door samenwerking
VNO-NCW, General Electric, CIC en Venture Café Rotterdam

Cambridge Innovation Center, Venture Café Rotterdam, General Electric en VNO-NCW Regio Rotterdam gaan gezamenlijk een enorme impuls geven aan een door innovatie gedreven ecosysteem in de regio Rotterdam. De kracht van de samenwerking zit in de koppeling tussen startups, investeerders, ondernemingen, creatieve industrie en kennisinstellingen.

Sneller innoveren in de regio Rotterdam wordt mogelijk door de werelden van startups en scale-ups te verbinden met de wereld van bestaande ondernemers.
De expertise en het netwerk van de betrokken partijen bieden een unieke mogelijkheid tot het creëren van een duurzaam, uitnodigend en aantrekkelijk innovatief ecosysteem in de regio Rotterdam.

"Met deze samenwerking brengen wij een verbinding tot stand tussen de ervaring van de gevestigde economie en de innovatiekracht van de startups/scale-ups, een verbinding die we ook met 'de Nieuwe Helden-verkiezing' mogelijk maken", stelt Diederik van Dommelen, voorzitter van VNO-NCW Regio Rotterdam.

CIC
CIC is in 1999 opgericht in Cambridge en Boston. Sindsdien heeft CIC ‘s werelds sterkst ontwikkeld ecosysteem van innovatieve bedrijven met 1000 startups en 7,2 miljard dollar aan venture capital. Bovendien biedt het huisvesting voor deze startups bij eenderde van ‘s werelds meest innovatieve bedrijven, zoals Google, General Electric, Amazon, Apple en Microsoft. CIC Rotterdam in het Groothandelsgebouw biedt een werkomgeving die ondernemers in staat stelt om snel te groeien, omdat zij direct kunnen tappen uit het actieve wereldwijde netwerk van startups, investeerders, ondernemingen en nieuw
talent.

Met de komst van CIC is ook de stichting Venture Café opgericht. Venture Café bouwt en versterkt bestaande innovatienetwerken door het aanbieden van een fysieke ontmoetingsplek, programmering gericht op innovatie en samenwerking met partners op internationale groeiversnelling.