Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Doelgroepnetwerk  >  DGA Netwerk  >  

Skip Navigation LinksStart

Doelgroep DGA

​Exclusief voor directeuren-grootaandeelhouders organiseert VNO-NCW West activiteiten om:
• te sparren op gelijkwaardig niveau,
• inspiratie op te doen,
• te innoveren door ongewone samenwerking.
Ook in vertrouwen aan de Ondernemerstafels: intervisie met elkaar.


Regionieuws
Het kan anders

​“Ik heb nooit begrepen waarom werknemers tussen negen en vijf naar een plek gaan waar ze worden uitgewrongen”, zegt CFO Ronald van Es van Macaw tijdens een DGA-bijeenkomst. “Het kan ook anders. Kleine veranderingen maken al een groot verschil.”

lees meer
Vrijdag 23 Maart 2018

Batterij opladen
Hoe houd je je medewerkers vitaal en haal je het beste in hen naar boven? IT-dienstverlener Macaw boog zich over deze vragen en introduceerde het programma 20/20 Energy. Aan het einde van hun werkdag gaan de medewerkers met meer energie naar huis.

Tekst: Pascale Warners, ComPas tekst en redactie

Het nieuwe pand van Macaw in Hoofddorp is allesbehalve een ‘gewone kantooromgeving’. Door de hoge vide met glazen dak is er veel daglicht. Overal door het pand zorgen weelderige groene planten en uitnodigende zithoekjes voor een huiselijke sfeer. “Ik heb nooit begrepen waarom werknemers tussen negen en vijf naar een plek gaan waar ze worden uitgewrongen”, zegt CFO Ronald van Es van Macaw op 22 maart tijdens een DGA-bijeenkomst van VNO-NCW West. “Het kan ook anders. Kleine veranderingen maken al een groot verschil.”

Vitaliteit vergroten
Volgens partner Patrick van Aalst is Macaw al vanaf de start van het bedrijf in 1994 vooruitstrevend in het personeelsbeleid. “Vier jaar behaalden we de eerste plek van het Beste Werkgever-onderzoek van Intermediair en NRC Next. Toch kregen we op een gegeven moment signalen van stress bij de medewerkers. De balans tussen werk en privé werd als zwaar ervaren. Dit vormde de aanleiding voor de introductie van het programma 20/20 Energy.”

De medewerkers zijn het kapitaal van Macaw. “Stress is niet het probleem, maar het gebrek aan herstel”, aldus Van Es. “Met het programma 20/20 Energy reiken we onze medewerkers middelen aan om hun mentale, emotionele en fysieke batterij op te laden. Met hulp van een coach en workshops over het belang van slapen, beweging, gezonde voeding, ontspanning en sociale contacten laten we hen zien hoe zij zelf hun vitaliteit kunnen vergroten. Iets simpels als een wandeling in de lunchpauze zorgt er bijvoorbeeld al voor dat je productiever wordt en je je beter kunt concentreren.”

Ziekteverzuim gehalveerd
Op de werkplek stimuleert Macaw de medewerkers op verschillende manieren om in beweging te komen. De bureaus zijn verstelbaar, zodat je eraan kunt staan. De prullenbakken zijn vervangen door een centrale afvalbak. En er is één plek waar je goede koffie kunt halen. “De inrichting van het gebouw nodigt medewerkers uit om met elkaar in gesprek te gaan”, zegt Van Aalst. “En in het restaurant krijgen ze lekker en gezond eten. Al deze factoren zorgen ervoor dat ze hier hun batterij kunnen opladen. Bijkomend voordeel is dat het ziekteverzuim in twee jaar tijd gehalveerd is.”

Volgens Cees Oudshoorn, algemeen directeur van VNO-NCW, kunnen ondernemers Nederland vitaal maken. Hij roept de DGA’s op om direct met VNO-NCW in gesprek te gaan over wat er onder hen leeft. “Om de vierde industriële revolutie, de digitalisering, energietransitie, circulaire economie en verstedelijking naar een volgend niveau te krijgen, is er meer nodig dan de lobby in Den Haag. Met NL Next Level zetten wij in op die transities. En onze organisatie verandert mee. Wij gaan naar een plattere organisatie, waar we steeds meer direct de dialoog voeren met de ondernemers. Want ondernemers veranderen de samenleving. Zonder ondernemers gebeurt er niets.”

Fotoreportage

Regionieuws
‘Boete op ondernemen’

​“In algemene zin is het niet juist om specifiek familiebedrijven extra te belasten. Maar we moeten verder kijken dan ons neus lang is.” Waar VNO-NCW en de Vereniging voor Nederlandse Familiebedrijven de verhoging in box II onbegrijpelijk vinden, wil Robert Bloemers van Imbeba Groep niet te snel oordelen.

lees meer
Donderdag 25 Januari 2018

​“In algemene zin is het niet juist om specifiek familiebedrijven extra te belasten. Maar we moeten verder kijken dan ons neus lang is.” Waar VNO-NCW en de Vereniging voor Nederlandse Familiebedrijven de verhoging in box II onbegrijpelijk vinden, wil Robert Bloemers niet te snel oordelen. Hij is lid van het DGA-netwerk van VNO-NCW West en commissaris bij ingenieursbedrijf Imbeba Groep in Haarlem.

door Pieter van der Meulen

​‘Onbegrijpelijk’ en ‘een boete op ondernemen’ noemt Dirk Jan Sinke, beleidssecretaris fiscale zaken van VNO-NCW, de verhoging van het belastingtarief in box II. Wat staat er precies te gebeuren? De komende drie jaar voert het kabinet veranderingen door in het belastingstelsel. De veelbesproken afschaffing van de dividendbelasting is daar een voorbeeld van, maar ook de belastingverhoging over uitgekeerde winsten van 25 naar 28,5 procent. Deze tariefverhoging treft vooral familiebedrijven. Het kabinet neemt de maatregel als tegenwicht tegen verlaging van de vennootschapsbelasting, omdat anders, zo redeneert het kabinet, de BV als rechtsvorm te aantrekkelijk wordt. Overigens een onterechte redenering, zo blijkt uit recent onderzoek van het CPB.

Belonen in plaats van beboeten
In box II wordt winst belast die wordt uitgekeerd aan de directeuren en grootaandeelhouders (dga’s) van bedrijven. Bij 70 procent van de ondernemingen blijft deze uitgekeerde winst gewoon binnen het bedrijf, als buffer of voor investeringen. Dga’s die de winst niet uitkeren maar teruginvesteren in hun bedrijf, moeten worden beloond. In plaats daarvan dreigt nu voor hen een boete, stelt Sinke. Lees zijn column ‘Onbegrijpelijk om familiebedrijven meer belasting te laten betalen’.

Erop achteruit
“Terwijl heel Nederland erop vooruit gaat, gaan familiebedrijven erop achteruit,” onderstreept Albert Jan Thomassen, directeur van de Vereniging van Nederlandse Familiebedrijven, de kritiek van Sinke. Familiebedrijven hebben een gezamenlijke omzet van pakweg 343 miljard euro en zijn verantwoordelijk voor ongeveer de helft van de banen in Nederland. Dat juist deze bedrijven de rekening gepresenteerd krijgen, is een doorn in het oog. “De tariefverhoging is een ‘beperkende factor’. In een situatie van overdracht moet die overname gefinancierd worden. Dat geld moet dan een keer uitgekeerd worden. Daarvoor heb je nu minder mogelijkheden.” Luister naar zijn toelichting in een interview op BNR.

Nuance
“Door geen begrip te hebben voor de aanpassingen kom je niet verder. Er staat nogal wat te gebeuren de komende jaren. We moeten verder kijken dan onze neus lang is voordat we oordelen.” Robert Bloemers is lid van de Raad van Commissarissen van de Imbema Groep, een industriële groothandelsorganisatie met een breed assortiment producten en diensten in de energie- en waterbranche, de mobiliteitsmarkt, bouw en infra, offshore en maritieme wereld en handel en industrie. Bloemers is van 1983 tot 2017 algemeen directeur van de Imbema Groep geweest. In april 2017 is de directie van het bedrijf overgedragen aan de derde generatie in het familiebedrijf, zoon Alexander Bloemers. “De nieuwe generatie doet het op haar eigen manier maar ik heb veel vertrouwen in de toekomst, ook met de nieuwe regelgeving. Mijn rol is verschoven maar ik ben nog altijd nauw betrokken. Ik ben voorzichtig met een uitspraak over het gevolg van de nieuwe belastingmaatregelen. Er zijn meerdere reacties mogelijk. Een reactie zou kunnen zijn dat bedrijven versneld gaan uitkeren. Maar het is simpelweg te vroeg om de veranderingen categorisch af te wijzen. Het levert in ieder geval stof op voor discussie, die zullen we de komende tijd gaan voeren.”
Lees meer over het DGA Netwerk van VNO-NCW West

Regionieuws
Grijp die kans!

​“Kleine en grote bedrijven zouden meer en beter moeten samenwerken”, zegt gastspreker Jan Kees de Jager tijdens het ondernemersgala. “De 21ste eeuw is er een van samenwerking tussen groot en klein, dus grijp die kans!”

lees meer
Woensdag 22 November 2017

Ondernemersgala

Bitterballen van meelwormen, een slaaprobot, de auto van de toekomst. Het ondernemersgala van VNO-NCW West staat dit jaar in het teken van vernieuwend ondernemerschap: NL Next Level.
Tekst: Pascale Warners, ComPas tekst en redactie
“Vandaag zijn er meer dingen anders dan anders”, zegt Norma Drost, manager van het DGA-netwerk tijdens de opening van het gala. “De kern van NL Next Level is dat Nederland voor een aantal grote uitdagingen staat op het gebied van duurzaamheid en innovatie. Van ondernemers vraagt dat een andere manier van denken en doen, met aandacht voor mens en maatschappij.”

Groot en klein
Bijna vijfhonderd ondernemers komen op 17 november – de Dag van de Ondernemer – naar de Van Nellefabriek in Rotterdam. Gastspreker is Jan Kees de Jager, CFO van KPN en voormalig ondernemer en staatssecretaris van Financiën. “Kleine en grote bedrijven zouden meer en beter moeten samenwerken. Door de digitalisering en robotisering verandert het werk en gaan mensen op een andere manier samenwerken. De ontwikkelingen vragen van bedrijven dat er anders wordt omgegaan met innovatie. Startups en scale-ups zijn veel wendbaarder en hebben sneller toegang tot nieuwe kennis. Hun expertise is een mooie aanvulling op die van grote bedrijven. Dit jaar is daarom het programma COSTA gelanceerd, dat zich richt op het versterken van samenwerking tussen grote bedrijven en startups. De 21ste eeuw is er een van samenwerking tussen groot en klein, dus grijp die kans!”

Moed
“Bij Nederland hoort ‘groot denken’”, zegt Commissaris van de Koning, Jaap Smit. “De antwoorden van vandaag zijn anders dan die van gisteren of morgen. Ik prijs VNO-NCW en Hans de Boer voor het programma NL Next Level. Het is inspirerend en vraagt om moed en dapperheid. In Zuid-Holland hebben we te maken met de wet van de remmende voorsprong en dat kan hinderen. De industrie is aan vernieuwing toe en er moet veel gebeuren. Gelukkig richt ook de Provincie zich op de toekomst, op groots denken, samenwerken en elkaar de hand reiken.”

In veel opzichten is het gala ‘vernieuwend’ en ‘anders’. Op het programma staan onder meer optredens van Deborah de Groot, deelneemster van The voice of Holland, een spetterende band en Glennis Grace. In de Next Level Meetingpoints zijn innovaties van de toekomst te zien, zoals robot Pepper van de Rabobank, slaaprobot Somnox en ‘virtual reality’ met een HoloLens en een HTC5 bril. Met het viergangendiner laten top-koks ervaren wat koken van de toekomst inhoudt. Bijvoorbeeld een wortel die drie dagen bereid is en smaakt naar rookworst. Een voorgerecht dat koffie laat zien, horen, ruiken en proeven. En vele andere bijzondere gerechten, zoals Hollandse scheermessenstoof, stikstofschuimpjes en ‘coffeeshakes’. Een verrassend voorproefje op een smaakmakende toekomst!

Fotoreportage 1
Fotoreportage 2
Videoverslag

Dáárom ben ik lid!
"Sinds 2004 ben ik lid van VNO-NCW Rotterdam. Ik bezoek niet alleen de bijeenkomsten in mijn regio, maar ook die in Den Haag en Westland."

Johan Krijgsman
DGA Waal, woningbouwer, Vlaardingen

 Ledenreis 2017

Ledenreis Dublin 180x180.jpg

 Foto's Dublin

thumbnail ledenreis 2017.jpg